Latvija saņēmusi bronzas godalgu par paviljona dizainu izstādē «Astana EXPO 2017»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvija par paviljona dizainu izstādes «Astana EXPO 2017» mazo paviljonu konkurencē saņēmusi Starptautiskā izstāžu biroja «The Bureau International des Expositions (BIE)» bronzas godalgu, pastāstīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK).

LTRK uzsvēra, ka šī ir pirmā reize «EXPO» dalības vēsturē, kad Latvijas paviljons saņēmis augsta līmeņa atzinību un novērtējumu.

Nominācijas attiecīgajai balvai tika piešķirtas vairākās kategorijās, tostarp paviljoniem ar platību līdz 400 kvadrātmetriem, 400-700 kvadrātmetri un virs 700 kvadrātmetriem, atsevišķi vērtējot paviljonu dizainu un tēmas interpretāciju. Latvija bronzas godalgu ieguva kategorijā paviljoniem līdz 400 kvadrātmetriem.

«Neskatoties uz to, ka Latvija ir viena no retajām valstīm, kas vēl nav BIE biedre, šis ir augstākais sasniegums Latvijas «EXPO» dalības vēsturē, tostarp iegūtā balva pēdējās izstādes dienās vēl vairāk palielināja citu valstu interesi par mums. Šā gada sniegums un panākumi apliecina, ka protam sarīkot valsts pārstāvniecību augstā līmenī - Latvijas vārds izskan pozitīvi vienā no lielākajiem šā gada starptautiskajiem forumiem,» sacīja Latvijas paviljona izstādē «Astana EXPO 2017» direktors Ansis Egle.

LTRK arī informēja, ka Latvijas paviljonu izstādē apmeklējuši gandrīz trīsreiz vairāk cilvēku, nekā bija plānots, apmeklētāju skaitam pārsniedzot 260 000. Tāpat uz Kazahstānu devušies vairāk nekā 30 uzņēmumu pārstāvji, organizētas vairāk nekā 50 dažādas tikšanās, kā arī semināri, konferences un slēgti sadarbības memorandi.

Jau vēstīts, ka no 10.jūnija līdz 10.septembrim Astanā, Kazahstānā norisinājās izstāde «Astana Expo 2017». Izstādes plānotais apmeklētāju skaits ir 2-5 miljoni cilvēku, un tās tēma bija «Nākotnes enerģija».

Šogad Latvijas dalību izstādē «Astana EXPO 2017» Kazahstānā organizēja LTRK un valsts paviljons tika veidots pēc vadmotīva «Tikšanās vieta Latvija - Enerģija ir mūsu dabā» (Meeting Point Latvia - Energy is in our nature), uzsvaru liekot uz inovācijām, nākotnes enerģijas attīstības virzieniem un perspektīvām, kā vienu no vadošajām jomām uzsverot transporta un loģistikas nozaru globālu izaugsmi sadarbībā ar «Latvijas Dzelzceļa» koncerna uzņēmumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu