«Rīgas satiksmes» zaudējumi pirmajā pusgadā samazinājušies līdz € 285 000

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmums SIA «Rīgas satiksme» šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 75,57 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,7% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, un cieta zaudējumus 285 031 eiro apmērā, kas ir četras reizes mazāk nekā gadu iepriekš, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Uzņēmuma finanšu pārskatā teikts, ka 2017.gada pirmajā pusgadā neto apgrozījuma struktūrā 29% veidoja ieņēmumi no pilsētas sabiedriskā transporta pakalpojumiem, 8% veidoja ieņēmumi no autostāvvietu pakalpojumiem, bet 63% - valsts un Rīgas pašvaldības finansējums zaudējumu segšanai.

Tostarp «Rīgas satiksmes» ieņēmumi no autostāvvietu pakalpojumiem 2017.gada pirmajā pusgadā bija sešu miljonu eiro apmērā, kas salīdzinājumā ar 2016.gada pirmo pusgadu ir pieaugums par 0,5 miljoniem eiro jeb 9,7%.

Tāpat kompānijas vadība informē, ka šogad pirmajā pusgadā «Rīgas satiksmes» ekspluatācijas izmaksas (pārdotās produkcijas ražošanas, pārdošanas un administrācijas izmaksas) bija 78,7 miljonu eiro apmērā, kas ir par 3,3 miljoniem eiro vairāk nekā 2016.gada pirmajā pusgadā.

Šogad pirmajos sešos mēnešos galvaspilsētas sabiedriskajā transportā pārvadāti 71,718 miljoni pasažieru, kas ir par 0,4% mazāk nekā 2016.gada pirmajā pusgadā.

Tāpat pirmajā ceturksnī kompānija apkalpoja 5387 maksas autostāvvietas, bet kopējais maksas autostāvvietu lietotāju skaits bija 2,287 miljoni.

2016.gada pirmajā pusgadā «Rīgas satiksme» strādāja ar 76,89 miljonu eiro apgrozījumu un 1,145 miljonu eiro zaudējumiem.

«Rīgas satiksme» nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu