Sērijveida dzīvokļu cenas kopš gada sākuma augušas par 7,3%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Šā gada augustā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 0,3%, bet kopš 2017.gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 7,3%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Šā gada augustā sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 756 eiro par kvadrātmetru. Cenas vidēji bija par 53,3% zemākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena bija sasniegusi visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru. Šā gada augustā sērijveida dzīvokļu cenas, salīdzinot ar 2016.gada sākumu, bija augstākas par 15,5%.

Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu cenas joprojām turpināja palielināties, tomēr cenu pieaugums vasaras mēnešos samazinājās - augustā novērots vismazākais cenu pieaugums šogad. Visvairāk dzīvokļu cenas augustā palielinājās Imantā, līdz ar to šī vieta dzīvokļu cenu ziņā kļuva par otro dārgāko apkaimi Rīgā, teikts pārskatā.

Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas lielākais pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2017.gada sākuma novērots Bolderājā (par 11,4%). Arī citos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas šogad palielinājās. Vislēnāk dzīvokļu cenas kopš gada sākuma pieauga Teikā (par 3,4%).

Šā gada augustā cenas, vērtējot pēc istabu skaita, pieauga vienas līdz četru istabu dzīvokļiem. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena pieauga vienistabas (par 0,1%), divistabu (par 0,1%), trīsistabu (par 0,3%) un četristabu (par 0,7%) dzīvokļiem.

«Arco Real Estate» norāda, ka augustā gandrīz visos lielākajos Rīgas mikrorajonos bija vērojams sērijveida dzīvokļu cenu pieaugums. Cenas palielinājās no 0,1% līdz 0,9%. Lielākais cenu pieaugums konstatēts Imantā, kur dzīvokļu cenas mēneša laikā pieauga par 0,9%. Savukārt cenu izmaiņas augustā netika novērotas Juglā, Pļavniekos un Zolitūdē. Tur dzīvokļu cenas saglabājās iepriekšējā mēneša līmenī.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas augustā saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena pakāpusies 894 eiro par kvadrātmetru pozīcijā. Viszemākā viena kvadrātmetra vidējā cena augustā saglabājās Bolderājā, kur tā palielinājās līdz 541 eiro par kvadrātmetru.

2017.gada augustā dārgākie dzīvokļi saglabājās 119.sērijas un 104.sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 45 000 eiro līdz 48 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt lētākās bija lietuviešu projekta mājas, kurās divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 25 000 eiro līdz 39 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 24 000 eiro līdz 38 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu