«Reverta» procentu maksājumos Valsts kasei augustā samaksājusi € 3,7 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Problemātisko aktīvu pārvaldītāja «Reverta» (iepriekš «Parex banka») procentu maksājumos augustā Valsts kasei samaksājusi 3,7 miljonus eiro, pavēstīja kompānijas komunikāciju un mārketinga vadītāja Marita Ozoliņa.

Šogad Valsts kasei kompānija kopumā ir samaksāti 11 miljoni eiro, bet kopš 2010.gada 1.augusta valsts dažādu maksājuma veidā no «Recerta» ir saņēmusi vairāk nekā 700 miljonus eiro.

Ozoliņa arī informēja, ka kompānija ir sekmīgi pabeigusi kredītportfeļa otrās daļas nodošanu Zviedrijas finanšu holdingā «Marginalen» ietilpstošajai «Gelvora».

«Iepriecina, ka sadarbība ar «Reverta» kredītportfeļa pircēju ir izveidojusies ļoti konstruktīva. Tas dod mums iespēju kredītu lietu nodošanu veikt raiti, ievērojot līgumā paredzētos termiņus un jāatzīmē, ka tie ir visai saspringti,» sacīja «Reverta» likvidatore Ruta Amtmane.

Viņa piebilda, ka darījums ar «Gelvora» paredz, ka «Reverta» kredītportfelis investoram tiek nodots trijās daļās. «Šobrīd esam uzsākuši darbu pie trešās - skaitliski vislielākās - kredītportfeļa daļas nodošanas,» sacīja Amtmane.

Darījuma ietvaros «Reverta» investoram jānodod 4500 kredītu lietu. Līgumu ar «Gelvora» un Lietuvas «Gelvora» par kredītportfeļa pārdošanu «Reverta» parakstīja 2017.gada 22.jūnijā.

Jau vēstīts, ka 2012.gada maijā «Parex banka» sāka darbu ar nosaukumu «Reverta». Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2012.gada 15.martā nolēma anulēt «Parex bankai» izsniegto licenci kredītiestādes darbībai un atļāva bankai veikt reorganizāciju, pārreģistrējot to par komercsabiedrību, kuras darbība nav saistīta ar kredītiestādes darbību. «Parex banka» kopš 2010.gada augusta vairs nesniedz komercbankām raksturīgos pakalpojumus, tādēļ arī tika nolemts mainīt statusu, kā arī nosaukumu, turpinot darbu kā profesionālam problemātisko aktīvu pārvaldīšanas uzņēmumam, lai atgūtu valsts ieguldītos līdzekļus.

«Reverta» likvidācijas process sākts šogad jūlijā. Atbilstoši restrukturizācijas plānam «Reverta» darbību plānots izbeigt līdz 2017.gada beigām.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

    Tēmas

    Svarīgākais
    Uz augšu