350 skolās visā Latvijā īstenos € 32 miljonu vērtu projektu izglītojamo individuālo kompetenču attīstības atbalstam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Turpmākajos divos gados 350 izglītības iestādēs visā Latvijā tiks īstenots 32 miljonus eiro vērts projekts izglītojamo individuālo kompetenču attīstības atbalstam.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts izglītības satura centra (VISC) pārstāve Liene Voroņenko, patlaban līgums par projekta īstenošanu noslēgts ar 74 pašvaldībām par 233 skolām, savukārt tuvākajā laikā plānots slēgt līgumus ar visām pašvaldībām. Kopumā pirmajā projektā plānots iesaistīts 350 izglītības iestādes.

«Projektā piedalīsies dažādas skolas - gan mazās lauku, gan arī lielās pilsētu skolas,» atzina Voroņenko, piebilstot, ka katra no skolām apzinājusi savu problēmu loku, meklējot tām risinājumu.

Projekta izmaksas valsts līmenī ir 32 miljoni eiro, lielāko daļu finansējuma gūstot no Eiropas Sociālā fonda līdzekļiem.

Projektā paredzētajos pasākumos tiks piesaistīti papildu pedagogi, kā arī atbalsta personāls, palīdzot tostarp skolēniem ar mācību traucējumiem un grūtībām sekmīgām apgūt nepieciešamās kompetences.

Paredzēts, ka projektā tiks iesaistīti 60 000 skolēni, veidojot iekļaujošu vidi, kurā ikviens, neatkarīgi no prasmēm, varēs apgūt 21.gadsimtā nepieciešamās kompetences un piedalīties ārpusstundu interešu izglītības pasākumos.

Projekta pirmā kārta noslēgsies 2019.gada 31.maijā, savukārt kopumā projekts ilgs līdz 2021.gada 31.maijam. Pirmā posma noslēgumā pašvaldībām būs jāiesniedz pārskats par īstenotajiem projektiem, ko izvērtēs arī VISC.

Vērā ņemama finansējuma daļa - 4,3 miljoni eiro, sadalīti Rīgas izglītības iestāžu izstrādātajiem projektiem, šodien parakstot oficiālu līgumu starp pašvaldību un VISC par projekta realizāciju.

Rīgā projektā piedalīsies 34 izglītības iestādes, kopumā projektā īstenojot 842 pasākumus, kuros ar inovatīvu risinājumu palīdzību tiks mēģināts attīstīt bērnu kompetences.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu