Lietuvas premjers nākotnē prognozē algu pieaugumu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis uzskata, ka nākotnē algas valstī augs un, reaģējot uz ārvalstu kapitāla uzņēmumu ienākšanu Lietuvā, arī vietējiem uzņēmējiem nāksies pacīnīties par darbinieku piesaisti.

«Ārvalstu kapitāla uzņēmumos vidējā darba samaksa ir 1200 eiro. Protams, šo darba vietu skaits nav tik liels. (..) Mūsu uzņēmēji nekur neliksies, jo konkurence darba tirgū ir liela. Līdz ar darba ražīguma, efektivitātes pieaugumu un tehnoloģisko atjaunināšanos algām jāpieaug,» viņš otrdien sacījis intervijā Lietuvas sabiedriskajam radio.

«Šobrīd tirgū ir tādas darba vietas, kuras spēj maksāt [1000 eiro] algu, taču darba devēji saskaras ar problēmu, ka ne vienmēr par šādu atalgojumu iespējams atrast cilvēkus, kuri ne tikai vēlas, bet arī spēj strādāt,» norādījis premjers.

Kā liecina jaunākie Lietuvas Statistikas departamenta dati, vidējā aprēķinātā (bruto) alga Lietuvā, neskaitot individuālos uzņēmumus, šā gada otrajā ceturksnī bija 838,7 eiro jeb par 8,7% vairāk nekā attiecīgajā laikā pērn. Vidējā izmaksātā (neto) alga šai laikā augusi par 9,7%, sasniedzot 659 eiro.

Otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo, bruto un neto algas pieaugušas attiecīgi par 2,6% un 2,2%.

Reālā darba samaksa ceturkšņa laikā palielinājusies par 0,4%, bet gada laikā - par 6%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu