Sadzīves atkritumu tarifs Daugavpilī samazināsies par 5%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Elvis Dāgs Vīgants/LETA

Sadzīves atkritumu tarifs Daugavpilī samazināsies par 5%, informē pašvaldība.

Daugavpils pilsētas dome pieņēmusi lēmumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma nodošanu SIA «Atkritumu apsaimniekošanas dienvidlatgales starppašvaldību organizācija» (AADSO), kurā pašvaldībai pieder 51,27% kapitāla daļu.

Līgums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu ar AADSO noslēgts uz septiņiem gadiem. Atkritumu apsaimniekošanu uzņēmums nodrošinās no šī gada 1.oktobra.

Maksa par atkritumu apsaimniekošanu būs par aptuveni 5% mazāk nekā pašreiz - septiņi eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa, ja viena kubikmetra atkritumu svars ir 115 kilogrami. Patlaban maksa par atkritumu apsaimniekošanu ir 7,31 eiro par kubikmetru.

Pirms trim gadiem ar SIA «Clean R» noslēgtais līgums par tiesībām apsaimniekot juridisko un fizisko personu radītos sadzīves atkritumus Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā beidzās šī gada 11.maijā.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) paziņoja, ka lēmums par tarifa samazināšanu ir viens no svarīgākajiem pašreizējās domes darbiem. Par SIA «Clean R» darbu, sakarā ar dabas resursu nodokļa administrēšanu un pakalpojuma maksas aprēķināšanu, Daugavpils dome plāno iesniegt dokumentus tiesībsargājošajās iestādēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu