Vienotas darba vides izveide visā Ekonomikas ministrijas resorā izmaksās € 2,5 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru kabinets šodien atbalstīja rīkojuma projektu, kas paredz vienotas darba vides izveidi visā Ekonomikas ministrijas (EM) resorā un tās ieviešanas izmaksas 2,5 miljonu eiro apmērā.

EM skaidroja, ka deklarācijas par Māra Kučinska (ZZS) vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību 35.uzdevums ir nodrošināt informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) publisko investīciju un e pakalpojumu orientāciju uz jaunu produktu un pakalpojumu veidošanu un komercializāciju. Ar premjera deklarāciju paredzēts ieviest e-pārvaldi publisko iestāžu darbā un pakalpojumu sniegšanā.

Ar Ministru kabineta rīkojuma projektu tiek apstiprināts un iekļauts IKT «mērķarhitektūras 27.0» versijā projekta apraksts «Vienotas darba vides izveide visā EM resorā», kas ir Ministru kabineta rīkojuma projekta pielikums un kas tika izvērtēts atbilstoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (turpmāk – VARAM) izstrādātajai un apstiprinātajai metodikai par projektu iekļaušanu IKT mērķarhitektūrā. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir atbalstījusi projekta iekļaušanu IKT mērķarhitektūras kārtējā versijā.

Projekta ietvaros EM iecerējusi nodrošināt centralizētu, uz modernām tehnoloģijām balstītu IKT pakalpojumu sniegšanu ministrijā un tās resorā - Būvniecības valsts kontroles birojā, Konkurences padomē, Patērētāju tiesību aizsardzības centrā un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā. Projekta ietvaros radītais rezultāts var tikt izmantots nākotnē arī Centrālās statistikas pārvaldes vajadzībām.

Projekta ietvaros tiks attīstīts EM resora darba vietas uzturēšanas process, nodrošinot centralizētu darba vietu sagatavošanu, lietotāju un pieejas tiesību pārvaldību, kā arī nodrošinot darbiniekiem iespēju veikt attālinātu pieslēgšanos savai darba vietai.

Projekta ietvaros plānots uzlabot darbības procesu elektronizācijas līmeni, samazinot administratīvo slogu EM resorā un komersantiem, kuri veic datu iesniegšanu.

Ministru kabinets šodien apstiprināja projekta izmaksas 2,5 miljonu eiro apmērā, kā arī pēc projekta pabeigšanas noteiktas projekta uzturēšanas izmaksas ne vairāk kā 250 000 eiro gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu