Valdība pagaidām nevērtēs priekšlikumu samazināt PVN Latvijai raksturīgiem augļiem un dārzeņiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Valdība pagaidām neskatīs Zemkopības ministrijas (ZM) ierosinājumu Latvijai raksturīgiem augļiem, ogām un dārzeņiem pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi samazināt no 21% līdz 5%.

(Pievienota 3.-5.rindkopa.)

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien pēc valdošās koalīcijas pārstāvju sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka budžeta veidošanas process ir tikko sākts, tāpēc šādi jautājumi ir izslēgti no darbakārtības. Tagad tiks precīzāk aprēķināta fiskālā telpa, būs skaidrs, cik līdzekļu varēs atvēlēt jaunām iniciatīvām, tad arī valdība varēs atgriezties pie šiem jautājumiem, piebilda valdības vadītājs.

Kučinskis uzsvēra, ka priekšlikums par samazināto PVN Latvijai raksturīgiem augļiem un dārzeņiem tiks vērtēts kopā ar citām ministriju pieteiktām iniciatīvām.

Tikmēr koalīcijas partneri pagaidām konkrētu viedokli par šo ierosinājumu nepauda, skaidrojot, ka par to vēl jādiskutē. Ekonomikas ministrs, «Vienotības» priekšsēdētājs Arvils Ašeradens atgādināja, ka Ekonomikas ministrija (EM) neatbalsta priekšlikumu samazināt PVN, jo no tā iegūtu tikai tirgotāji, bet partijas valdei šī iecere vēl jāapspriež.

Arī nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK vēl diskutēs par ZM piedāvājumu, teica vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK). Viņš piebilda, ka EM argumenti ir jāizvērtē.

Kā ziņots, valdība šodien bija iecerējusi vērtēt ZM ierosinājumu Latvijai raksturīgiem augļiem, ogām un dārzeņiem pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi samazināt no 21% līdz 5%.

Valdības sēdei sagatavotajā ZM informatīvajā ziņojumā «Par pievienotās vērtības nodokļa likmes diferencēšanu pārtikai» teikts, ka tikai tad nozarē būšot iespējams panākt pozitīvāko un lielāko efektu, lai novērstu uzņēmēju darbošanos nelegālajā ekonomikā, kā arī veicinātu legālajā tirgū darbojošos augļu, ogu un dārzeņu ražotāju konkurētspēju.

Finanšu ministrijas un EM atzinumos par ZM sagatavoto informatīvo ziņojumu teikts, ka ZM priekšlikums nav atbalstāms.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu