Valdība neskata jautājumu par budžeta izdevumu pārskatīšanas rezultātiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valdība otrdien vēl neskatīs jautājumu par budžeta izdevumu pārskatīšanas rezultātiem, liecina informācija valdības dokumentu vietnē «eportfelis».

No Ministru kabineta sēdes dienaskārtības izņemts Finanšu ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums par valsts budžeta izdevumu pārskatīšanas 2018., 2019. un 2020.gadam rezultātiem un priekšlikumi par šo rezultātu izmantošanu likumprojekta «Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2018., 2019. un 2020.gadam» un likumprojekta «Par valsts budžetu 2018.gadam» izstrādes procesā.

Finanšu ministre Dana Reziniece-Ozola (ZZS) aģentūrai LETA skaidroja, ka minētais jautājums tiks sadalīts vairākās daļās un tiks izskatīts nākamnedēļ gaidāmajā valdības sēdē.

Tajā pašā laikā valdības sēdes dienaskārtība liecina, ka Ministru kabinets šodien uzklausīs Finanšu ministrijas sagatavotos informatīvos ziņojumus - par makroekonomisko rādītāju, ieņēmumu un vispārējās valdības budžeta bilances prognozēm 2018.-2020.gadā, par fiskālo risku deklarāciju un par valsts budžeta prioritārajiem pasākumiem 2018., 2019. un 2020.gadam.

Pēc MK sēdes būs arī precīzāk zināma 2018.gada fiskālā telpa.

Kā ziņots, 2018.gada fiskālā telpa provizoriski aplēsta 60 miljonu eiro apmērā, aģentūrai LETA 18.augustā atzina finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Vēl jūlijā ministre žurnālistiem prognozēja, ka nākamā gada fiskālā telpa būs nedaudz virs 80 miljoniem, tomēr precīzākus ciparus finanšu ministre solīja augustā.

Pašlaik ir pāragri spriest, kuriem priekšlikumiem tiks piešķirts papildu finansējums 2018.gada budžetā, par Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) pausto aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

«Vērtēts tiks katras ministrijas priekšlikums, un pašlaik vēl pāragri spriest, kurš no tiem tiks atbalstīts, bet kurš - ne,» skaidro valdības vadītājs, atbildot uz jautājumu, kā tiks sadalīti nākamā gada fiskālajā telpā paredzamie līdzekļi.

Jau vēstīts, ka prioritāras jomas papildu līdzekļu piešķiršanai nākamā gada budžeta veidošanā varētu būt veselības aprūpe, izglītība, drošība, kā arī atbalsts ģimenēm ar bērniem, uzskata valdošās koalīcijas politiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu