Kučinskis: Pāragri spriest, kā tiks sadalīti nākamgad papildus pieejamie līdzekļi (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Pašlaik ir pāragri spriest, kuriem priekšlikumiem tiks piešķirts papildu finansējums 2018.gada budžetā, par Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) pausto informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

«Vērtēts tiks katras ministrijas priekšlikums, un pašlaik vēl pāragri spriest, kurš no tiem tiks atbalstīts, bet kurš - ne,» skaidro valdības vadītājs, atbildot uz jautājumu, kā tiks sadalīti nākamā gada fiskālajā telpā paredzamie līdzekļi.

Valdībā darbs ar 2018.gada valsts budžeta jautājumiem sāksies 22.augustā.

Kā ziņots, 2018.gada fiskālā telpa provizoriski aplēsta 60 miljonu eiro apmērā, aģentūrai LETA 18.augustā atzina finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Vēl jūlijā ministre žurnālistiem prognozēja, ka nākamā gada fiskālā telpa būs nedaudz virs 80 miljoniem, tomēr precīzākus ciparus finanšu ministre solīja augustā.

22.augustā valdība uzklausīs Finanšu ministrijas sagatavotos četrus informatīvos ziņojumus - par makroekonomisko rādītāju, ieņēmumu un vispārējās valdības budžeta bilances prognozēm 2018.-2020.gadā, par valsts budžeta izdevumu pārskatīšanas 2018., 2019. un 2020.gadam rezultātiem, par fiskālo risku deklarāciju un par valsts budžeta prioritārajiem pasākumiem 2018., 2019. un 2020.gadam.

Pēc Ministru kabineta sēdes būs arī precīzāk zināma 2018.gada fiskālā telpa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu