«Iecavnieks & Co»: Pārtikas eļļas tirgus Latvijā ir piesātināts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pārtikā izmantojamās eļļas tirgus Latvijā ir piesātināts, tamdēļ būtu grūti iedomāties šeit ienākam jaunus dalībniekus, aģentūrai LETA teica eļļas ražotāja «Iecavnieks & Co» valdes loceklis un līdzīpašnieks Dainis Lagzdiņš.

«Tirgus ir ļoti piesātināts un patlaban es nevaru iedomāties ienākam kādu jaunu konkurentu,» sacīja Lagzdiņš.

Viņš teica, ka Latvijas veikalos patlaban ir pieejams plašs eļļu sortiments par salīdzinoši zemām cenām. Arī veikalu tīkls «Lidl», kas plāno ienākt Latvijā, nevarētu piedāvāt eļļas par zemākām cenām nekā Latvijā patlaban pieejams. «Mums ir salīdzinoši ļoti zemas cenas. Esam pētījuši cenas, kas ir eļļām Vācijā, un tās Latvijas patērētājus ne ar ko nevar pārsteigt,» sacīja Lagzdiņš.

Kompānijas valdes loceklis teica, ka vietējā tirgū «Iecavniekam & Co» patlaban nav konkurentu, jo Latvijā mazo tirgus apmēru dēļ nevar būt daudz eļļas ražotāju. «Esam vienīgie, kas Latvijas tirgū ražo un pārdod eļļu. Tāpat mūsu konkurētspēju nodrošina ļoti laba eļļas filtrācija,» sacīja Lagzdiņš, piebilstot, ka patlaban Latvijā nevienam citam uzņēmumam nav labākas filtrēšanas iekārtas par kompānijai piederošo.

Kā ziņots, eļļas ražotājs «Iecavnieks & Co» pagājušajā gadā strādāja ar 3,314 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās piecas reizes un bija 3688 eiro.

«Iecavnieks & Co» ir reģistrēts 2011.gada jūnijā, un tā pamatkapitāls ir 302 845 eiro. Kompānija ražo rapšu, linu un kaņepju auksti spiestas eļļas, kā arī citus šo izejvielu produktus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu