Apdrošinātāja «Ergo» peļņa pirmajā pusgadā Baltijā - € 3,43 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Apdrošināšanas kompāniju «Ergo» grupa Baltijā šogad pirmajā pusgadā strādājusi ar peļņu 3,43 miljonu eiro apmērā, kas ir par apmēram 38% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, pavēstīja «Ergo» komunikācijas vadītāja Agnese Grīnberga.

Viņa arī informēja, ka «Ergo» parakstīto prēmiju apmērs Baltijas valstīs 2017.gada pirmajā pusgadā sasniedza 111 miljonus eiro, kas ir par 15 miljoniem eiro vairāk nekā 2016. gada pirmajā pusgadā, bet apdrošināšanas atlīdzībās izmaksāti 69 miljoni eiro, kas ir pieaugums par vienu miljonu eiro.

Kompānijā atzīmēja, ka šogad pirmajā pusgadā «Ergo» grupa ir uzrādījusi straujāku izaugsmi nekā apdrošināšanas tirgus Baltijā kopumā, proti, Baltijas apdrošināšanas tirgus 2017.gada pirmajā pusgadā pieauga par 14,4%, bet «Ergo» grupā izaugsme bijusi 16,7% apmērā, nodrošinot 14,2% no Baltijas apdrošināšanas tirgus, kamēr gadu iepriekš «Ergo» tirgus daļa Baltijā bija 13,9%.

"Visās trijās Baltijas valstīs nedzīvības apdrošināšanā pieaudzis parakstīto apdrošināšanas prēmiju apmērs visos apdrošināšanas segmentos. Teicami izaugsmes rādītāji sasniegti veselības apdrošināšanā, bet dzīvības apdrošināšanā galvenā uzmanība tika veltīta "Ergo"

portfeļa pārstrukturēšanai. Jāatzīmē, ka visās Baltijas valstīs palielinājies arī "Ergo" klientiem izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apmērs," sacīja "Ergo" valdes priekšsēdētājs Baltijas valstīs Kestutis Bagdonavičus.

Tostarp Latvijā šogad pirmajā pusgadā risku apdrošināšanā «Ergo» prēmijas parakstījis 14,2 miljonu eiro apmērā, kas ir par 13,3% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, taču audzis arī kompānijas parakstīto apdrošināšanas prēmiju apmērs dzīvības un veselības apdrošināšanā - kopumā šajā segmentā «Ergo» šogad pirmajā pusgadā parakstījis apdrošināšanas prēmijas 18,3 miljonu eiro apmērā, kas ir par teju ceturto daļu vairāk nekā gadu iepriekš.

Savukārt apdrošināšanas atlīdzībās «Ergo» klientiem Latvijā šogad pirmajā pusgadā kopumā izmaksāti 22 miljoni eiro. Tostarp lielākais izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību pieaugums Latvijā bijis veselības apdrošināšanā - šogad pirmajos sešos mēnešis kompānija veselības apdrošināšanā atlīdzībās izmaksājusi par 1,8 miljoniem eiro vairāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus audzis arī «Ergo» izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apmērs KASKO un īpašuma apdrošināšanas veidos.

«»Ergo» darbība Baltijas valstīs galvenokārt ir orientēta uz klientiem, pievēršot uzmanību efektivitātei, un šis virziens būs noteicošais arī ilgtermiņa perspektīvā. Mēs koncentrēsimies uz rentablu un ilgtspējīgu izaugsmi, kuru veicinās procesu automatizācija un elastīga cenu veidošana nedzīvības apdrošināšanas segmentā, dzīvības apdrošināšanā - portfeļa pārstrukturizēšana, virzoties uz produktiem, kuru rentabilitāti neietekmē svārstības investīciju tirgos. Savukārt veselības apdrošināšanā centīsimies saglabāt vadošo pozīciju. Mēs turpināsim sekmīgi ieviest dažādus digitālos risinājumus klientu apkalpošanā, koncentrēsimies uz darbības efektivitāti, kā arī turpināsim darbu pie jauno normatīvo aktu prasību ieviešanas, piemēram, prasības saskaņā ar Direktīvu par apdrošināšanas izplatīšanu, Vispārīgās datu aizsardzības regulu u.c.,» teica Bagdonavičus.

2016.gada pirmajā pusgadā «Ergo» grupas peļņa Baltijā bija 2,48 miljonu eiro.

«Ergo» apdrošinātāju grupa Baltijā pārstāv starptautisko apdrošināšanas grupu «Ergo International AG», kuras mītne ir Diseldorfā, Vācijā, un tās lielākais akcionārs ir starptautiskā pārapdrošināšanas sabiedrība «Munich Re».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu