Nodarbināto iedzīvotāju īpatsvars otrajā ceturksnī Latvijā sasniedzis 62,6%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijā šogad otrajā ceturksnī bija nodarbināti 891,7 tūkstoši jeb 62,6% iedzīvotāju, sasniedzot augstāko līmeni kopš 2008.gada otrā ceturkšņa, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie dati.

Tostarp salīdzinājumā ar 2016.gada otro ceturksni nodarbinātības līmenis Latvijā audzis par 0,8%, bet salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni - šā gada pirmo ceturksni - par vienu procentpunktu.

Vienlaikus nodarbināto iedzīvotāju skaits gada laikā palielinājies par 9,2 tūkstošiem. Lielākais nodarbināto skaita pieaugums bija apstrādes rūpniecībā, izglītībā, mākslas, izklaides un atpūtas nozarē, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu jomā, kā arī administratīvo un apkalpojošo dienestu darbībā.

Starp jauniešiem jeb iedzīvotājiem vecumā no 15 līdz 24 gadiem šogad otrajā ceturksnī nodarbinātības līmenis bija 35,8%, kas ir par 2,8 procentpunktiem vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Nodarbināti 2017.gada otrajā ceturksnī Latvijā bija 64,6 tūkstoši jauniešu pretstatā 63 tūkstošiem 2016.gada otrajā ceturksnī.

Šogad otrajā ceturksnī pamatdarbā nodarbinātie nedēļā nostrādāja vidēji 37,7 stundas, kas ir par 0,8 stundām mazāk nekā 2016.gada otrajā ceturksnī.

Darbaspēka apsekojums šogad otrajā ceturksnī notika 4,1 tūkstotī mājsaimniecību, kurās aptaujāja 7,6 tūkstošus iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu