Spānija ievieš ierobežojumus tūrismam Maljorkā, Ivisā un citās salās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas reģionālā Baleāru valdība pieņēmusi jaunus likumus, lai ierobežotu tūristu skaitu Maljorkā, Ivisā un citās salās. Maljorkā un Ivisā gultasvietu skaits tūristiem kopumā nedrīkstēs pārsniegt 623 624 un tiem, kas mēģinās izīrēt tūristiem nelicencētas apmešanās vietas, varēs tikt piespriesta līdz 400 000 eiro liela sodanauda.

Baleāru salu tūristu ministrs Biels Barselo no kreisā spārna koalīcijas «Més per Mallorca» uzskata šos likumus par nepieciešamiem, lai ieviestu kārtību neregulētajā tūrisma sektorā, kas kļuvis nekontrolējams.

Likums pieņemts laikā, kad sabiedrībā aktualizējies jautājums par masveida tūrismu un tā negatīvo ietekmi uz vietējām kopienām. Protesti pret tūrismu notikuši Barselonā, Maljorkā un Basku zemē.

Kritiķi apgalvo, ka visu peļņu no tūrisma nosmeļ lielie uzņēmumi un īpašumu izīrēšana tūristiem sadārdzinājusi īres iespējas vietējiem iedzīvotājiem.

Jaunais likums paredz stingrus noteikumus tā dēvēto brīvdienu dzīvokļu un māju izīrēšanai caur tādiem portāliem kā «Airbnb» un «HomeAway», kā arī tiks izveidota īpaša telefona līnija, kur iedzīvotāji varēs ziņot par aizdomīgām aktivitātēm kaimiņu īpašumos.

Varasiestādes aizliegušas izīrēt telpas tūristiem visos dzīvojamos namos, līdz tiks izveidotas īpašas tūrisma zonas, bet tas var prasīt līdz 12 mēnešiem ilgu laiku.

«Airbnb», kam par nelicencētu piedāvājumu iekļaušanu var tikt piespriesta līdz 400 000 liela soda nauda, kritizēja jaunos likumus, uzskatot tos par pārāk sarežģītiem un neskaidriem. «Airbnb» uzskata, ka šie likumi soda vietējos iedzīvotājus, kas šad un tad izīrē lieku istabu savā mājā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu