«Toshiba» pagājušajā biznesa gadā cietusi 7,4 miljardu eiro zaudējumus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas elektronikas un tehnoloģiju kompānija «Toshiba Corp.» ceturtdien publiskoja ilgi aizkavētos finanšu rezultātus, paziņojot, ka pagājušajā biznesa gadā, kas noslēdzās martā, tā strādājusi ar 965,7 miljardu jenu (7,4 miljardu eiro) zaudējumiem.

Pastāvēja aizvien lielākas bažas, ka uzņēmums nespēs iekļauties ceturtdienas gala termiņā par finanšu rezultātu publiskošanu, ņemot vērā nesaskaņas ar auditoriem par vairāku miljardu jenu zaudējumiem ASV atomenerģētikas tehnoloģiju struktūrvienībā «Westinghouse Electric Co.».

«Toshiba» vairākkārt bija aizkavējusi finanšu rezultātu publiskošanu par pagājušo biznesa gadu, skaidrojot, ka uzņēmumam nepieciešams vairāk laika, lai izvērtētu «Westinghouse Electric» zaudējumu radīto ietekmi.

Kā vēstīts, «Toshiba» akcijas vērtība piedzīvojusi lejupslīdi kopš decembra nogales, kad uzņēmums brīdināja par vērienīgiem zaudējumiem struktūrvienībā «Westinghouse Electric», kas martā tiesā iesniedza bankrota pieteikumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu