PA līdz oktobrim uzdots izstrādāt konkrētu priekšlikumu tālākai rīcībai ar LMT un «Lattelecom»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Valdība šodien uzdeva Privatizācijas aģentūrai (PA) līdz 5.oktobrim izstrādāt konkrētu priekšlikumu tālākai rīcībai ar valstij piederošajām SIA «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) un SIA «Lattelecom» kapitāldaļām, šodien žurnālistiem pastāstīja PA valdes priekšsēdētājs Vladimirs Loginovs.

Viņš norādīja, ka valdība šodien iepazīstināta ar auditorkompānija «KPMG» pētījumu par tālāko rīcību saistībā ar abiem uzņēmumiem. Valdība uzdevusi PA līdz 5.oktobrim nākt klajā ar konkrētu priekšlikumu.

Vienlaikus Loginovs pastāstīja, ka ceturtdien, 10.augustā, PA organizēs preses konferenci, kurā iepazīstinās sabiedrību ar šī pētījuma secinājumiem.

Pēc viņa teiktā, līdz oktobrim, kad gaidāms politisks lēmums par abu uzņēmumu nākotni, PA strādās ar iesaistītajām pusēm, piemēram, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju un Konkurences padomi pie piedāvājuma izstrādes.

Konkrētu atbildi, vai plānots valdībai piedāvāt abus uzņēmumus apvienot, Loginovs gan nesniedza, norādot, ka patlaban ir vairāki iespējamie scenāriji.

Ar pētījuma rezultātiem iecerēts informēt arī LMT un «Lattelecom» līdzīpašnieku, ziemeļvalstu uzņēmumu «TeliaSonera».

Kā aģentūrai LETA sacīja kompānijas «Telia Company» vecākais viceprezidents Roberts Andersons, tā kā «Telia Company» vēl nav iepazinusies ar pētījuma rezultātiem, sniegt plašākus komentārus par iespējamo situācijas attīstību patlaban nav iespējams. Taču uzņēmums «Telia Company» ir gatavs iesaistīties konstruktīvā dialogā.

«Mēs gaidām savlaicīgu risinājumu abu akcionāru interesēs, kas vienlaikus novērstu akcionāru bažas un atbalstītu kopējos nozares turpmākās attīstības mērķus, nodrošinot, ka Latvija spēj būt globāli konkurētspējīga un digitalizēta sabiedrība,» uzsvēra Andersons.

Kā ziņots, auditorkompānija «KPMG», kura bija izvērtējusi tālākās rīcības scenārijus attiecībā uz LMT un «Lattelecom», rosināja uzņēmumus apvienot.

Tāpat vēstīts, ka 2015.gada 20.novembrī tika saņemts LMT un «Lattelecom» apvienošanas piedāvājums no «TeliaSonera», taču pērn aprīlī valdība nolēma, ka LMT un «Lattelecom» turpinās darbu kā līdz šim - atsevišķi. Ministru kabinets arī vienojās piesaistīt neatkarīgu starptautisku konsultantu, kas veiks makroekonomisko, mikroekonomisko un sociālekonomisko izpēti par turpmāko rīcību ar «Lattelecom» un LMT valsts kapitāla daļām, izskatot visus iespējamos rīcības variantus un novērtējot katra varianta stiprās un vājās puses.

«KPMG Baltics» uzvarēja PA slēgtajā iepirkumā par valsts stratēģijas izstrādi rīcībai ar «Lattelecom» un LMT kapitāla daļām. Minēto stratēģiju auditorkompānija piedāvāja izstrādāt par 179 400 eiro.

Par uzņēmumu apvienošanu vairākkārt iestājies «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, savukārt LMT vadītājs Juris Binde paudis, ka nesaskata ieguvumus no kompāniju apvienošanas.

Kā liecina SIA «Firmas.lv» informācija, Nīderlandē reģistrētajai kompānijai «Sonera Holding B.V.» uzņēmumā LMT pieder 24,5% kapitāla daļu, «Telia Company AB» - 24,5%, SIA «Lattelecom» pieder 23%, VAS «Latvijas Radio un televīzijas centrs» - 23%, bet Privatizācijas aģentūrai - 5%.

Savukārt uzņēmuma «Lattelecom» 51% kapitāla daļu pieder Privatizācijas aģentūrai, bet 49% - Dānijā reģistrētajai kompānijai «Tilts Communications».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu