«Indexo» fondēto pensiju plāns pirmajā darbības mēnesī piesaistījis € 13,5 miljonus (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šogad jūlija sākumā darbu sākušais ieguldījumu pārvaldes sabiedrības «Indexo» fondēto pensiju plāns «Indexo Izaugsme» pirmajā darbības mēnesī pensiju kapitālā piesaistījis 13,5 miljonus eiro, pavēstīja «Indexo» izpilddirektors Toms Kreicbergs.

Tāpat viņš informēja, ka «Indexo Izaugsme» pirmajā darbības mēnesī piesaistījis gandrīz divus tūkstošus dalībnieku.

«Dalībnieku augstais vidējais uzkrājums parāda, ka pirmie mūsu risinājumu izvēlas tieši ekonomiski aktīvie, informētie sabiedrības locekļi,» sacīja «Indexo» valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 2017.gada 16.maijā izsniedza «Indexo» licenci ieguldījumu pārvaldes pakalpojumu sniegšanai ar pamatdarbību valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanā. Darbu valsts fondēto pensiju līmenī «Indexo» sāka šā gada 3.jūlijā.

Pēc «Firmas.lv» datiem, «Indexo» dibināta 2017.gada janvārī. Tās dibinātājs ir SIA «DVH», kuras īpašnieki ir SIA «Perfect Match» (40%), kas pieder Igaunijas pilsonim Henrikam Karmo, SIA «VSCAP» (30%), kas pieder kādreizējam «Nordea Bank» Latvijas filiāles vadītājam Valdim Siksim, un Druvis Mūrmanis (30%). «Indexo» pamatkapitāls ir 2,265 miljoni eiro.

Latvijā ir izveidota triju līmeņu pensiju sistēma. Pirmā līmeņa pensijas maksā tagadējiem pensionāriem no budžetā iekasētajiem sociālajiem maksājumiem. Otrais jeb fondēto pensiju līmenis paredz, ka daļa no strādājošo sociālajām iemaksām tiek ieguldīta finanšu sektorā. Savukārt trešajā līmenī darbojas privātie pensiju fondi, kuros līdzekļus var iemaksāt brīvprātīgi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu