Rosina publiskot «KPMG» pētījumu par valsts iespējamo stratēģiju ar LMT un «Lattelecom» kapitāldaļām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Auditorkompānijas «KPMG Baltics» veikto pētījumu par valsts iespējamo stratēģiju rīcībai ar SIA «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) un SIA «Lattelecom» kapitāldaļām būtu iespējams publiskot un nodot izvērtēšanai ekspertiem, pirmdien žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš pauda, ka saistībā ar šo pētījumu neesot daudz ko slēpt. «Esam gatavi vienoties rīt ar ekonomikas ministru [Arvilu Ašeradenu (V)], lai to atvērtu un iesaistītu ekspertus,» sacīja premjers.

Kučinskis piebilda, ka pietiekoši daudz jautājumi esot radušies saskaņošanas procesā. Tālāk izvēle esot par gaidāmo procesu.

Kā ziņots, valdība otrdien aiz slēgtām durvīm plāno spriest par tālāko rīcību saistībā ar valstij piederošajām LMT un «Lattelecom» kapitāldaļām.

Ašeradens jūnijā žurnālistiem paziņoja, ka auditorkompānija «KPMG» ir izvērtējusi iespējamo rīcību ar LMT un «Lattelecom» un rosina abus uzņēmumus apvienot. Latvijas Radio iepriekš vēstīja, ka «KPMG» rosina abus uzņēmumus apvienot un akcijas tirgot biržā. Privatizācijas aģentūras valdes priekšsēdētājs Vladimirs Loginovs Latvijas Radio atzina, ka piedāvājums ir «kombinācija no iepriekš diskutētajiem scenārijiem», figurē gan jautājums par apvienošanās iespējām, gan fondu tirgu piesaistīšana un publisks piedāvājums biržā.

2015.gada 20.novembrī tika saņemts LMT un «Lattelecom» apvienošanas piedāvājums no «TeliaSonera». Taču pērn aprīlī valdība nolēma, ka LMT un «Lattelecom» turpinās darbu kā līdz šim - atsevišķi. Valdība arī vienojās piesaistīt neatkarīgu starptautisku konsultantu, kas veiks makroekonomisko, mikroekonomisko un sociālekonomisko izpēti par turpmāko rīcību ar «Lattelecom» un LMT valsts kapitāla daļām, izskatot visus iespējamos rīcības variantus un novērtējot katra varianta stiprās un vājās puses.

Privatizācijas aģentūras slēgtajā iepirkumā par valsts stratēģijas rīcībai ar «Lattelecom» un LMT kapitāla daļām izstrādi uzvarēja «KPMG Baltics».

Kā liecina SIA «Firmas.lv» informācija, Nīderlandē reģistrētajai kompānijai «Sonera Holding B.V.» uzņēmumā LMT pieder 24,5% kapitāla daļu, «Telia Company AB» - 24,5%, SIA «Lattelecom» pieder 23%, VAS «Latvijas Radio un televīzijas centrs» - 23%, bet Privatizācijas aģentūrai - 5%.

Savukārt uzņēmuma «Lattelecom» 51% kapitāla daļu pieder Privatizācijas aģentūrai, bet 49% - Dānijā reģistrētajai kompānijai «Tilts Communications».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu