Kūdras ražotāja «Greenyard Horticulture Latvia» apgrozījums pērn pieaudzis 1,8 reizes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Kūdras ražotāja AS «Greenyard Horticulture Latvia» apgrozījums pieaudzis 1,8 reizes - no 4,89 miljoniem eiro 2015.gadā līdz 8,542 miljoniem eiro pērn. Uzņēmuma peļņa attiecīgi palielinājusies no 702 120 eiro līdz 983 644 eiro jeb par 40%, liecina uzņēmuma gada pārskata dati.

Pērn gūto peļņu plānots ieguldīt kūdras pārstrādes cehā un ražošanas jaudu palielināšanā kūdras ieguves platībās, teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Pērn uzņēmums palielinājis substrātu ražošanu kūdras pārstrādes cehā. Kūdras ieguve gan nedaudz samazinājusies nelabvēlīgu laika apstākļu iespaidā. Uzņēmums palielinājis savu noieta tirgu, pateicoties maisos fasētas kūdras produkcijas ražošanai.

Turpmāk «Greenyard Horticulture Latvia» plāno palielināt pārstrādātās produkcijas apjomus, lai nodrošinātu apgrozījuma pieaugumu un rentabilitātes saglabāšanu. Neliels risks kūdras nozarei, pēc uzņēmuma domām, ir starptautiskā transporta sadārdzināšanās vairākos reģionos un transporta nozares nestabilitāte. Latvijas kūdras nozares ilgtermiņa perspektīvu pasliktina izmaksu palielināšanās saistībā ar dabas resursu nodokļa izmaiņām un purvu nomas maksas pieaugums, norādīts vadības ziņojumā.

Šogad par galveno uzdevumu uzņēmums izvirzījis realizācijas apjomu kāpināšanu un kūdras ieguves apjoma palielināšanu jaunajās platībās un rekonstruētajās grieztās kūdras ieguves bijušajās platībās.

Uzņēmums «Greenyard Horticulture Latvia» dibināts 1991.gadā un saimniecisko darbību veic Vecumnieku novadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 138 297 eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu