VID ir plāns, kā rīkoties strīdā ar «ss.lv»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) sola nepadoties strīdā ar interneta vietni «ss.lv», VID esot stratēģija, kā situāciju tālāk risināt. Tomēr šobrīd tā netiek atklāta, piektdienas vakarā vēsta Latvijas Televīzija.

Vienlaikus VID atzīst, ka «ss.lv» pārtapšana par «ss.com» ir legāls veids, kā šādās situācijās izvairīties no likuma pildīšanas.

Kā ziņots, VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla «ss.lv» darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar «ss.lv» īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA «Internet» saimniecisko darbību.

«Internet» 1.augustā pieņemto VID lēmumu par «Internet» saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

Tālāko rīcību saistībā ar sludinājumu portāla «ss.lv» pārtapšanu par «ss.com» noteiks patlaban likumā paredzētās iespējas, taču plašāku informāciju par konkrētām darbībām pret nodokļu maksātāju, kurš nav izpildījis likumā noteiktās prasības, Valsts ieņēmumu dienests (VID) atturas sniegt, aģentūru LETA informēja VID.

Savukārt portālam "db.lv" VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Sandra Kārkliņa-Ādmine šodien pavēstīja, ka VID iesniegs priekšlikumus normatīvo aktu grozījumiem, kā rezultātā varētu apturēt arī domēna "ss.com" darbību. Tā kā pašlaik sludinājumu portāls "ss.lv ir nomainījis domēna vārdu uz "ss.com", VID tā darbību apturēt nevar, jo tam nav tiesību slēgt paplašinājuma domēnus ".com". Līdz ar to ir nepieciešamas izmaiņas normatīvajos aktos.

Kārkliņa-Ādmine portālam «db.lv» norādīja, ka priekšlikumi jau būtībā ir sagatavoti, jo VID jau iepriekš norādījis uz šādiem riskiem, bet nozares spiediena rezultātā tas netika sadzirdēts un VID priekšlikumi, kas paredz, ka dienests var prasīt apturēt jebkuru domēnu darbību, netika apstiprināti.

VID aģentūrai LETA skaidroja, ka VID mērķis nav apturēt uzņēmumu saimniecisko darbību tādiem biznesa pārstāvjiem, kas izpilda savas saistības un likumā noteiktos pienākumus.

«Patlaban likumā «Par nodokļiem un nodevām» ir noteikts, ka interneta pakalpojumu sniedzējam ir pienākums nodrošināt VID piekļuvi elektroniskā veidā apstrādātajai vai glabātajai informācijai, kas saistīta ar internetā veiktajiem nodokļu maksātāja darījumiem. Interneta vietnes administrētāja rīcībā ir plašāks informācijas apjoms par sludinājumu autoriem un sludinājumos reklamētajām precēm un pakalpojumiem, nekā interneta vietnē publiski pieejamā informācija. Šī informācija ir nepieciešama gan pārbaudāmo personu identificēšanai, gan šo personu veikto darbību izvērtēšanai,» skaidroja VID.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu