Policija: Grupējumi arvien biežāk peļņu meklē nelegālajās akcīzes precēs, nevis smagākos noziegumos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Valsts policija (VP) novērojusi, ka organizētie noziedzīgie grupējumi arvien biežāk izvēlas iegūt līdzekļus, pievēršoties nelegālai akcīzes preču tirdzniecībai, nevis smagākiem noziegumiem, paziņojumā presei norāda VP Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) 1.nodaļas priekšnieks Raitis Kalnačs.

VP norāda, ka ar nelegālo akcīzes preču apriti saistīti noziegumi tiek atklāti ik dienu. Policija sola, ka šo noziegumu apkarošana paliek viena no prioritātēm, kam arī turpmāk tiks pievērsta pastiprināta uzmanība.

Atskatoties uz ONAP pēdējā pusgada darba rezultātiem, šīs struktūrvienības amatpersonas sadarbībā ar kolēģiem no VP Latgales reģiona pārvaldes un Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas ir apturējuši trīs nelegālo degvielas uzpildes staciju darbību.

Divas no tām darbojušās Daugavpilī, bet viena Rīgā. Šajās degvielas uzpildes stacijās atsavināti 4780 litri degvielas. Tāpat šajā periodā minētā VP struktūrvienība ir atsavinājusi vairāk nekā 17 653 litrus spirta.

Papildus miljonam cigarešu, kas 24. jūlijā tika atsavinātas Rīgā, pēdējo sešu mēnešu laikā ONAP amatpersonas atsavinājušas vēl 510 2014 nelegālo cigarešu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu