Britu lielāko uzņēmumu vadītāji nopelna 132 reizes vairāk par vidējo algu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas lielāko uzņēmumu vadītāju vidējais atalgojums pērn samazinājās par 17%, taču tas bija 132 reizes lielāks salīdzinājumā ar valstī vidējo algu, liecina organizāciju «High Pay Centre» un «Chartered Institute of Personnel and Development» apkopotā informācija.

Pētījuma rezultāti liecina, ka Londonas akciju biržas indeksā «FTSE 100» iekļauto uzņēmumu vadītāju vidējais atalgojums pagājušajā gadā bija 4,5 miljoni sterliņu mārciņu (pieci miljoni eiro), salīdzinot ar 5,4 miljoniem mārciņu (seši miljoni eiro) 2015.gadā.

Organizācijas norāda, ka pilnas slodzes vidusmēra darbiniekam Lielbritānijā būtu nepieciešami 132 gadi, lai nopelnītu šo summu, 60 no «FTSE 100» indeksa kompāniju vadītājiem saņemot vairāk nekā 100 reizes lielāku algu salīdzinājumā ar valstī vidējo atalgojumu.

Tāpat pētījumā atklāts, ka «FTSE 100» uzņēmumu vadītāju sarakstā ir vien sešas sievietes, un viņas gadā vidēji pelna 2,6 miljonus mārciņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu