Šobrīd «Maxima Latvija» veikalos nav olu no Lietuvas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Pretstatā Lietuvas dzīvnieku aizstāvības organizācijas «Tušti narvai» otrdien publicētajiem video materiāliem no dējējvistu fermām Lietuvā, kurās ražotās olas tiek pārdotas arī Latvijā ar «Rimi» privāto preču zīmi, «Maxima Latvija» veikalos pašlaik neesot olas no Lietuvas.

«Šobrīd «Maxima Latvija» veikalos lielākā daļa olu ir no Latvijas olu ražotāja «Balticovo», kas piegādā vairāk nekā 10 dažādus olu veidus, kas atšķiras pēc to iepakojuma, lieluma, kā arī vistu turēšanas veida. Iedzīvotājiem «Maxima Latvija» veikalos ir iespēja iegādāties arī brīvi turētu vistu olas, kuras piegādājis «Balticovo». Šo uzņēmumu uzrauga Latvijas institūcijas, kā PVD, kas arī pārbauda dzīvnieku labturības jautājumus, kā arī «Maxima Latvija» kvalitātes eksperti ir veikuši auditus šajā uzņēmumā,» pauž SIA «Maxima Latvija» korporatīvo attiecību departamenta direktors Ivars Svilāns.

Vienlaikus viņš norādīja, ka tirdzniecības uzņēmumi savā ziņā ir atkarīgi no produktu ražotāju un piegādātāju attīstības plāniem, vēlmes un gatavības pāriet uz citu ražošanas modeli.

Tāpat uzņēmums akcentē, ka pašlaik Latvijas veikalos neesot olas no Lietuvas.

Ziņots, ka biedrība «Dzīvnieku brīvība» internetā izveidojusi petīciju, kuru iespējams parakstīt, lai aicinātu mazumtirdzniecības veikalu tīklu SIA «Rimi Latvia» atteikties no sprostos dētu vistu olu tirdzniecības.

Petīcija izveidota balstoties uz Lietuvas dzīvnieku aizstāvības organizācijas «Tušti narvai» otrdien publicētajiem video materiālie no dējējvistu fermām Lietuvā, kurās ražotās olas tiek pārdotas arī Latvijā ar «Rimi» privāto preču zīmi.

Dokumentālie materiāli iegūti šā gada vasarā vistu fermās Ausienišķu un Kaušēnu ciematos. Videomateriālos ir redzamas dējējvistas ar apspalvojuma trūkumu, ievainojumiem un parazītiem, kā arī nāves gadījumi fermā. Materiāli publicēti ar mērķi pievērst patērētāju un pārtikas ražotāju uzmanību apstākļiem vistu fermās, kurās olas ražo sprostu sistēmās.

Tāpat vēstīts, ka mazumtirdzniecības veikalu tīkls SIA «Rimi Latvia» plāno izvērtēt situāciju par tajā tirgotajām vistu olām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu