Papildināts bankas «Citadele» valdes sastāvs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Papildināts bankas «Citadele» valdes sastāvs, teikts bankas sniegtajā informācijā biržai «Nasdaq Riga».

Bankas padome par valdes locekli atbilstības jautājumos ir iecēlusi Uldi Upenieku, bet par bankas valdes locekli grupas informācijas tehnoloģiju (IR) un tehnoloģiju stratēģijas un attīstības jautājumos ir iecēlusi Slavomiru Mizaku (Slavomir Mizak). Abi jaunieceltie valdes locekļi pienākumus sāka pildīt otrdien, 1.augustā.

Pēc bankas pārstāvju vēstītā, Upeniekam ir 20 gadu darba pieredze finanšu nozarē, no tiem pēdējos 15 gadus viņš ir strādājis banku nozarē. Kopš 2012.gada novembra Upenieks ir bankas «Citadele» grupā ietilpstošās ieguldījumu pārvaldes sabiedrības «CBL Asset Management» valdes priekšsēdētājs, bet iepriekš viņš bija «PrivatBank» valdes loceklis, kā arī Ukrainas «PrivatBank» grupas iekšējā audita vadītājs. Upenieks arī iepriekš ir strādājis bankā «Citadele» - viņš savulaik bankā «Citadele» bija atbildīgs par klientu pārraudzības jautājumiem, kā arī bija viceprezidents un Risku un atbilstības direkcijas vadītāja vietnieks.

Upeniekam ir Rīgas Tehniskajā universitātē iegūts Inženierzinātņu maģistra grāds vadīšanas organizācijā un Inženierzinātņu bakalaura grāds ekonomikā, kā arī viņš ir studējis Rīgas Juridiskajā augstskolā.

Savukārt Mizaks kopš 2014.gada pildīja valdes locekļa pienākumus Austrijas «Zuno Bank» un ieņēma IT un Operacionālās pārvaldes vadītāja amatus. No 2010.gada Mizaks ieņēma IT un IT attīstības vadītāja amatus «Zuno Bank», bet pirms tam Mizaks strādāja kā konsultants un menedžeris finanšu pakalpojumu sektoram kompānijā «Accenture». Mizaks ir ieguvis maģistra grādu biznesa administrācijā Bratislavas Ekonomikas universitātē.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šogad jūnija beigās bankas «Citadele» akcionāri veica izmaiņas statūtos, palielinot bankas valdes locekļu skaitu no pieciem līdz astoņiem. Šāds lēmums pieņemts, lai stiprinātu un nodrošinātu labāku bankas «Citadele» korporatīvo pārvaldību.

Šobrīd bankas «Citadele» valdes priekšsēdētājs ir Guntis Beļavskis, bet valdes locekļu amatos strādā arī Santa Purgaile, Kaspars Cikmačs, Vladislavs Mironovs un Valters Ābele.

Tāpat ziņots, ka 2015.gada 20.aprīlī Privatizācijas aģentūra pabeidza valstij piederošo bankas «Citadele» akciju pārdošanas darījumu, Latvijas valdības apstiprinātā investora «Ripplewood» meitaskompānijai «RA Citadele Holdings LLC» un 12 starptautisku investoru grupai kļūstot par bankas 75% plus vienas akcijas īpašnieku. Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka īpašumā saglabājusi 25% bankas akciju.

Pēc aktīvu apmēra banka «Citadele» 2017.gada marta beigās bija sestā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu