Apsūdz septiņas personas par izvairīšanos no PVN nomaksas vairāk nekā € 826 000 apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūra pie kriminālatbildības saukusi septiņu personu grupu, kas, izmantojot kādu būvniecības uzņēmumu, izvairījās no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas vairāk nekā 826 000 eiro apmērā, informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots un iegūti pierādījumi tam, ka vairākas apsūdzētās personas organizētā grupā, izmantojot savā kontrolē esošo uzņēmumu datus, rekvizītus un norēķinu kontus, izveidoja faktiski nenotikušu darījumu ķēdes.

Apsūdzētās personas, iesniedzot Valsts ieņēmumu dienestam kāda būvniecības uzņēmuma PVN deklarācijas par 2012.gada janvāri līdz 2014.gada janvāri, tajās iekļāva datus par faktiski nenotikušiem darījumiem ar reālu saimniecisko darbību neveicošiem jeb fiktīviem septiņiem uzņēmumiem.

Tādējādi nepamatoti iegūstot tiesības nemaksāt valsts budžetā aprēķināto PVN 826 337 eiro apmērā, nodarot ar to valsts budžetam zaudējumu lielā apmērā.

Bez tam, izmantojot Latvijas un ārvalstu kredītiestādes, mainot finanšu līdzekļu piederību un slēpjot šo līdzekļu patieso izcelsmi, legalizēti no izvairīšanās no nodokļu nomaksas iegūtie 728 660 eiro.

No minētā kriminālprocesa izdalīts jauns kriminālprocess par organizētas grupas, iespējams, izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar vairāku citu uzņēmumu izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā.

Izdalītais kriminālprocess nosūtīts izmeklēšanas turpināšanai Finanšu policijas pārvaldei.

Nolūkā nodrošināt izmeklēšanas noslēpumu, detalizētāka informācija pagaidām netiks sniegta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu