Igaunijā rūpniecības izlaide jūnijā par 15% lielāka nekā pirms gada

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Rūpniecības produkcijas izlaide Igaunijā jūnijā salīdzinājumā ar pagājušā gada sesto mēnesi palielinājās par 15%, liecina Igaunijas Statistikas departamenta pirmdien publiskotie dati.

Izlaide pieauga enerģētikas sektorā, ieguves rūpniecībā un pārstrādes rūpniecībā. Gandrīz divkāršs pieaugums ieguves rūpniecības izlaidē saistāms ar ārkārtīgi zemo degslānekļa ieguvi 2016.gada jūnijā, norādīja statistiķi.

Ražošanas apmērs jūnijā Igaunijā gada izteiksmē pieauga par 10%. Ražošanas izlaide palielinājās divās trešdaļās rūpniecības jomu.

Izlaides apmēra pieaugums galvenokārt saistāms ar koksnes produkcijas, metāla produkcijas, pārtikas rūpniecības un elektriskā aprīkojuma ražošanas kāpumu. Ražošana pieauga arī motorizēto transportlīdzekļu, iekārtu un aprīkojuma, kā arī būvmateriālu izlaidē, bet tā saruka elektroniskās produkcijas, mēbeļu un audumu ražošanas izlaidē.

Jūnijā 66% no Igaunijā saražotā tika pārdots ārējos tirgos. Pēc neizlīdzinātiem datiem, pārstrādes rūpniecības produkcijas eksports gada izteiksmē pieauga par 3%, bet pārdošana vietējā tirgū palielinājās par 17%.

Pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem, kopējā rūpniecības produkcijas izlaide jūnijā Igaunijā bija par 1% lielāka nekā maijā, pārstrādes rūpniecības ražošanai pieaugot par 3%.

Salīdzinājumā ar 2016.gada jūniju šajā mēnesī šogad elektrības ražošana pieaugusi par 36%, bet siltuma ražošana - par 15%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu