Vairums Latvijas iedzīvotāju pašreizējo nodokļu apmēru vērtē kā augstu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vairums Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka pašreizējais nodokļu apmērs valstī ir augsts, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Jūlijā veiktajā aptaujā iedzīvotājiem tika lūgts raksturot pašreizējos nodokļus Latvijā kopumā, tostarp algas atvilkumus, iedzīvotāju ienākuma nodokli, preču un pakalpojumu nodokļus.

Kopumā 82% respondentu pauda uzskatu, ka pašreizējais viņu maksātais nodokļu apmērs ir stipri par augstu vai par augstu. Tikai 9% iedzīvotāji to uzskata par atbilstošu, turpretī 9% aptaujāto bija grūti pateikt.

Vērtējot nodokļu slogu Latvijā kopumā, 88% iedzīvotāju tas šķiet stipri par augstu vai par augstu, bet 7% aptaujāto tas šķiet atbilstošs.

Izvērtējot nodokļu apmēru cilvēkiem ar lieliem ienākumiem, 23% respondentu pauda, ka tas ir stipri par augstu vai par augstu, 19% to uzskata par atbilstošu, savukārt 40% norādīja, ka tas ir par zemu vai pat stipri par zemu.

Atbildot uz jautājumu par nodokļu apmēru cilvēkiem ar vidējiem ienākumiem, 70% iedzīvotāju pauda uzskatu, ka tas ir stipri par augstu vai par augstu, 18% domā, ka tas ir atbilstošs, savukārt 2% tas šķiet zems.

Turpretī, izvērtējot nodokļu apmēru cilvēkiem ar zemiem ienākumiem, 88% norāda, ka tas ir stipri par augstu vai par augstu, bet tikai 4% to uzskata par atbilstošu.

Aptaujā piedalījās 1000 respondentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu