Kučinskis un finanšu ministre sola stabilu nodokļu politiku vismaz tuvākajos gados

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā vismaz tuvākajos gados būs stabila nodokļu politika, uzsver Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Pēc nodokļu reformas pieņemšanas Saeimā premjers sacīja žurnālistiem, ka vairākas lietas ir atrunātas likumos jau uz trīs gadiem. Iniciatīvās iestrādāts, ka minimālais termiņš, nemainot «lielus nodokļus», ir trīs gadi.

«Tā ir stabilitāte, kas vajadzīga visiem iesaistītajiem, un mūsu uzdevums ir to nodrošināt,» akcentēja valdības vadītājs, paužot pārliecību, ka arī Saeimas vēlēšanu tuvums to neietekmēšot.

Finanšu ministre uzsvēra, ka viens no reformas uzdevumiem bija nodrošināt stabilu nodokļu politiku, lai sabiedrība kopumā un uzņēmēji varētu ar to rēķināties. Reizniece-Ozola uzsvēra, ka vismaz dažus gadus varam rēķināties ar stabilu nodokļu politiku.

Kā ziņots, Saeimas piektdien galīgajā lasījumā pieņēma nodokļu reformas likumus, paredzot virkni būtisku izmaiņu, kas tiks īstenotas no nākamā gada.

Deputāti šos likumus sāka vērtēt ceturtdien, bet darbu noslēdza nākamajā dienā. Kopumā Saeimas pieņēmusi 12 ar reformu saistītus likumus, izvērtējot vairāk nekā 300 priekšlikumus. Šos ierosinājumus iepriekš vērtēja arī valdība, un bieži vien deputāti piekrita Ministru kabineta viedoklim, taču dažos jautājumos atbalstīja arī konceptuālas izmaiņas. Daļa priekšlikumu, kas neattiecoties uz reformu, ir atlikti uz nākamā gada valsts budžeta pieņemšanas laiku, kad tie tikšot izvērtēti pamatīgāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu