Būvniecības pakalpojumiem, elektroniskajām ierīcēm un metālizstrādājumu piegādēm piemēros reverso PVN

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valery Matytsin/TASS/Scanpix

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likumā, kas paredz būvniecības pakalpojumiem, elektroniskajām ierīcēm un metālizstrādājumu piegādēm piemērot PVN apgriezto maksāšana kārtību.

Grozījumi PVN likumā paredz ar 2018.gada 1.janvāri paplašināt to nozaru loku, kurās būtu piemērojama PVN apgrieztā jeb reversā maksāšanas kārtība.

Reversā PVN maksāšanas kārtību piemēros būvniecības pakalpojumiem un būvizstrādājumu piegādei, mobilo telefonu, planšetdatoru, klēpjdatoru, integrālās shēmas ierīču un spēļu konsoļu piegādēm, metālizstrādājumu piegādei un ar to saistītiem pakalpojumiem, kā arī sadzīves elektronisko iekārtu un elektriskās sadzīves aparatūras piegādei.

Grozījumi PVN likumā arī paredz noteikt gada apgrozījuma slieksni 40 000 eiro apmērā, līdz kuram atļauts iekšzemes PVN maksātājam nereģistrēties Valsts ieņēmumu dienesta PVN maksātāju reģistrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu