Saeima noraida ieceri ieviest paaugstinātu nodokli luksusa precēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Saeima ceturtdien noraidīja deputāta Andreja Klementjeva (S) ierosinājumu piemērot akcīzes nodokli luksusa precēm.

Klementjeva priekšlikums paredzēja noteikt, ka luksusa preces ir augstvērtīgas preces, kuras nav pirmās nepieciešamības preces un pēc kurām pieprasījums pieaug ātrāk nekā iedzīvotāju ienākumi. Luksusa preču veidus un kategorijas noteiktu Ministru kabinets.

Deputāts rosināja noteikt, ka nodoklis luksusa precēm būtu atkarīgs no preces vērtības - precei ar vērtību līdz 1000 eiro nodoklis būtu 15%, līdz 50 000 eiro - 10%, bet virs 50 000 eiro - 5%.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien vienojās, ka Finanšu ministrija izvērtēs ieviest paaugstinātu nodokli luksusa precēm. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pauda gatavību vērtēt šo jautājumu, uzsverot, ka tam būtu nepieciešams viss 2018.gads. Savukārt deputāts Igors Pimenovs (S) rosināja noteikt agrāku datumu, un rezultātā komisija aicināja FM izvērtēt šo jautājumu līdz 2018.gada 1.jūnijam.

Kā ziņots, Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus akcīzes nodokļa likumā, paredzot straujāku nodokļa palielināšanu alum, cigaretēm un benzīnam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu