Valdība atbalsta pienākumu kredītiestādēm reizi gadā sniegt VID informāciju par klientiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ministru kabinets šodien apstiprināšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā par nodokļiem un nodevām, kas paredz pienākumu kredītiestādēm un maksājumu pakalpojumu sniedzējiem reizi gadā Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniegt informāciju par klientiem.

Ar grozījumiem likumā «Par nodokļiem un nodevām» noteikts pienākums kredītiestādēm un maksājumu pakalpojumu sniedzējiem sniegt reizi gadā VID informāciju par klientiem - fiziskajām personām, kuru konta debeta vai kredīta apgrozījums iepriekšējā gadā pārsniedza 15 000 eiro.

Ar likuma grozījumiem arī noteikts VID pienākums publicēt informāciju par darba devējiem, kuru darbinieku vidējais mēneša atalgojums ir valstī noteiktās minimālās mēnešalgas apmērā vai mazāks.

Tāpat VID būs jānodrošina publiski pieejama informācija par nodokļu maksātājiem, kuri ir administratīvi sodīti par darba samaksas noteikumu pārkāpšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu