Kučinskis: Koalīcija turpinās diskusijas par ziedojumiem un akcīzes nodokli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Koalīcijai ir pieņemama nodokļu reformas likumu pakete, taču tuvākajās dienās diskusijas vēl turpināsies par ziedojumiem nevalstiskajām organizācijām un akcīzes nodokļa straujāku palielināšanu alkoholam un cigaretēm, šodien pēc koalīcijas partneru sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš uzsvēra, ka koalīcijai nodokļu reformas likumu pakete ir pieņemama, tāpēc turpmākajās diskusijās nav sagaidāmas būtiskas izmaiņas. Tiesa, vēl gaidāmas diskusijas par ziedojumiem sabiedriskā labuma organizācijām.

«Finanšu ministrija ir sagatavojusi kompromisa variantu, bet tas prasa kompensējošos mehānismus un kā priekšlikums tiek virzīts straujāka akcīzes nodokļa palielināšana alkoholam un cigaretēm,» informēja premjers.

Viņš piebilda, ka, lemjot par akcīzes nodokļa izmaiņām, tiek ņemta vērā minētā nodokļa tendences arī kaimiņvalstīs. «Piemēram, ja dīzeļdegvielas akcīzes gadījumā radīsies situācija, ka tā kaimiņvalstīs ir izdevīgāka, valdība pie šā jautājuma atgriezīsies,» pauda Kučinskis.

Premjers vēlreiz apliecināja, ka koalīcija jau iepriekš ir paudusi atbalstu nodokļu reformas likumprojektu paketei un būtiskas izmaiņas nav gaidāmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu