Nodokļu reformas rezultātā lielās pilsētas var nonākt zaudētājos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Gaidāmās nodokļu reformas rezultātā lielajām pilsētām nodokļu slogs varētu pieaugt un radīt zaudējumus, LTV raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja Latvijas lielo pilsētu asociācijas vadītājs Viktors Valainis.

Lai gan plānoto reformu sakarā vēl ir daudz neatbildētu jautājumu, Latvijas lielo pilsētu asociācija pauž bažas par nodokļu slogu, kas varētu gulties uz 9 lielajām pilsētām.

Valainis norādīja, ka nedrīkst samazināties pašvaldību ieņēmumi, kas tieši saistīti ar pašvaldību funkciju realizāciju - sociālās un veselības jomas un izglītības pieejamību.

Nodokļu reforma negatīvu iespaidu uz pašvaldību budžetu varētu atstāt nākamgad un 2019. gadā. Pieaugot nodokļu slogam, varētu tikt pieņemti lēmumi par skolu tīklu optimizāciju. Līdz ar to apdraudētas būtu izglītības iestādes. Piemēram, uz Jelgavu no apkārtējiem reģioniem uz skolu ik dienu brauc 1000 skolēnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu