«Rīgas dzirnavnieks» arī šosezon plāno iepirkt līdz 150 000 tonnu graudu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Graudu pārstrādes uzņēmums AS «Rīgas dzirnavnieks» ir sācis jaunās graudu ražas pieņemšanu no zemniekiem un arī šajā sezonā tāpat kā pērn plāno iepirkt līdz 150 000 tonnām graudu, zināja kompānijā.

«Rīgas dzirnavnieks» plāno iegādāties graudus, fokusējoties uz trīs kultūrām - kviešiem, rudziem un auzām. Papildu uzmanība tiks veltīta bioloģiskajiem graudu iepirkumiem, kā arī graudiem, kas tiek audzēti bez augšanas regulatoriem un ievērojot striktas «Rīgas dzirnavnieks» graudu audzēšanas prasības.

«Arī šogad ceram uz kvalitātes ziņā labām graudu ražām. Latvija jau ir pierādījusi sevi pasaules tirgū kā uzticamu, labas kvalitātes kviešu miltu piegādātāju. Nākamais solis ir paveikt to pašu ar auzu produktiem. Latvijai ir ideāli klimatiskie apstākļi labas kvalitātes auzu audzēšanai,» norādīja kompānijas valdes loceklis Žilvinas Pakeltis, piebilstot, ka «Rīgas dzirnavnieks» pirms trim gadiem sāktā lauksaimnieku auzu audzēšanas veicināšanas programma Latvijā pakāpeniski nes augļus, jo arvien vairāk uzņēmumam tiek piegādātas izcilas kvalitātes auzas.

Kompānijā arī pastāstīja, ka «Rīgas dzirnavnieks» pēdējo gadu laikā ir sācis strauju eksporta tirgu apgūšanu, un eksportē graudaugu produktus uz vairāk nekā 30 dažādām pasaules valstīm. Pēdējos gados kompānija palielināja auzu produkcijas ražošanas kapacitāti par 30%, lai nodrošinātu eksporta tirgos pieaugušo pieprasījumu pēc «Herkuless» un citiem auzu produktiem. «Rīgas dzirnavnieks» produktu kvalitātes standartus arvien vairāk atpazīst tādos starptautiskos tirgos, kā piemēram, Skandināvijā, Tuvajos Austrumos un Ķīnā.

Pakeltis arī atzīmēja, ka uzņēmumam pieejamā informācija liecina, ka ziemāji Latvijā izskatās labi, bet vasarāji - sliktāk. Viņš pauda cerību, ka šogad neatkārtosies laika apstākļi pagājušajā gadā, kad pēc augstas gaisa temperatūras un sausuma jūnija beigās un jūlija pirmajā pusē sekoja ilgstošs lietus ražas novākšanas laikā. «Labāk, ka lietus ir tagad, bet sausāks un saule ražas novākšanas periodā,» pauda «Rīgas dzirnavnieks» valdes loceklis.

Tāpat Pakeltis pastāstīja, ka šogad graudu cenas saglabā dažādību, un šobrīd tās ir līdzīgā cenu līmenī kā pērn sezonas sākumā.

LETA jau ziņoja, ka arī pagājušā gada sezonā «Rīgas dzirnavnieks» plānoja iegādāties līdz 150 000 tonnu jaunās ražas graudu.

«Rīgas dzirnavnieks» finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.jūlija līdz 2016.gada 30.jūnijam, strādāja ar 23,324 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās par 17,5% un bija 843 931 eiro. Savukārt iepriekšējā finanšu gada rezultāti vēl nav publiskoti.

«Rīgas dzirnavnieks» ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem «Herkuless», «Hercogs» un «Īsta saimniece». «Rīgas dzirnavnieks» pieder Lietuvas graudu pārstrādes kompānijai «Malsena Plius».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu