Saeimas budžets 2018.gadā saglabāsies šā gada līmenī - 22,04 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Saeimas Prezidijs šodien apstiprināja parlamenta budžeta pieprasījumu 2018.gadam - tas plānots 22,04 miljonu eiro apmērā, līdzšinējo funkciju veikšanai paredzot finansējumu šā gada līmenī.

Vienlaikus nākamgad plānots finansējums vairākiem vienreizējiem pasākumiem. Papildu līdzekļi rezervēti saistībā ar 13.Saeimas vēlēšanām, lai nodrošinātu likumā noteikto vienreizējo pabalstu izmaksu deputātiem, kuri netiek pārvēlēti nākamajā parlamentā. Atzīmējot valsts simtgadi, arī Saeima rīkos vairākus svinīgus pasākumus. Tāpat plānots, ka jubilejai par godu Latviju apmeklēs vairāk ārvalstu viesu, piemēram, Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentāriešu delegācija, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

2018.gadā plānots ieguldīt līdzekļus Saeimas ēku pieejamībā, nomainot novecojušus liftus un invalīdu pacēlāju.

Tāpat finansējums paredzēts Saeimas ēku kompleksa drošības pilnveidošanai. Plānoti pasākumi gan kiberdrošības jomā, gan ēku iekšējā un ārējā perimetra aizsardzības uzlabošanai. Nākamgad plānots ieguldīt arī datu drošības pilnveidošanā, modernizējot serveru sistēmu un attīstot ugunsmūri.

Nākamgad plānots sākt Saeimas Sēžu zāles informatīvās sistēmas, tostarp elektroniskās balsošanas sistēmas, nomaiņas projektu, ņemot vērā, ka līdzšinējā tehnika ir uzstādīta pirms 20 gadiem, un ražotājs tai vairs nenodrošina tehnisko atbalstu.

Attīstot analītisko un pētniecības funkciju, kā arī stiprinot Analītisko dienestu, papildu finansējums paredzēts ekspertu piesaistei pētījumu veikšanai.

Apstiprinātais budžeta pieprasījums tiks nodots Finanšu ministrijai iekļaušanai nākamā gada valsts budžeta projektā.

Saeimas 2017.gada budžets bija 20,41 miljons eiro, bet 2016.gadā tas bija apstiprināts 23,64 miljonu eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu