Ķīnas IKP otrajā ceturksnī stabils pieaugums

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas iekšzemes kopprodukts šā gada otrajā ceturksnī saglabājis stabilu izaugsmi, liecina Ķīnas Valsts statistikas biroja pirmdien publiskotie dati.

Otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada otro ceturksni, Ķīnas IKP pieaudzis par 6,9%. Tāds pats IKP pieaugums gada izteiksmē Ķīnā bija arī pirmajā ceturksnī.

Savukārt otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo ceturksni, IKP palielinājies par 1,7%. Pirmajā ceturksnī IKP pieaugums ceturkšņa izteiksmē bija 1,3%.

Ķīnas valdības noteiktais IKP pieauguma mērķrādītājs šim gadam ir apmēram 6,5%. Pagājušajā gadā Ķīnas IKP pieaugums bija 6,9%.

Statistikas biroja pirmdien publiskotie dati arī liecina, ka mazumtirdzniecības apgrozījums jūnijā, salīdzinot ar pagājušā gada jūniju, pieaudzis par 11%. Maijā šis rādītājs bija 10,7%.

Savukārt rūpnieciskās ražošanas apmērs šogad jūnijā bijis par 7,6% lielāks nekā pagājušā gada jūnijā. Maijā šis rādītājs bija 6,5%.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu