SEB grupas peļņa pirmajā pusgadā pieaugusi četras reizes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Ziemeļeiropas banku grupas «SEB Group» peļņa pirmajā pusgadā bija 8,818 miljardi Zviedrijas kronu (911,6 miljoni eiro) pretstatā 2,225 miljardu Zviedrijas kronu peļņai janvārī-jūnijā pērn, liecina grupas piektdien publicētais finanšu pārskats.

Grupa norādīja, ka gada izteiksmē finanšu rādītāju salīdzināmību ietekmēja vairāki faktori, tostarp SEB Baltijas atzaram piederošo daļu «Visa Europe» pārdošana, izmaksas, ko pērn pirmajā ceturksnī radīja restrukturizācija Baltijas valstīs un Vācijā, kā arī darbības organizācija, to vairāk pielāgojot klientu prasībām.

Pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar šo laika periodu pērn SEB grupas tīrie procentu ienākumi palielinājās par 4% un bija 9,628 miljardi Zviedrijas kronu (995,3 miljoni eiro).

Grupas tīrie zaudējumi no kreditēšanas janvārī-jūnijā sasniedza 419 miljonus kronu (43,3 miljonus eiro), kas bija par 18% mazāk nekā pagājušā gada pirmajā pusē.

SEB grupas operacionālā peļņa pirmajā pusgadā bija 11,21 miljards Zviedrijas kronu (1,16 miljardi eiro), kas ir par 175% vairāk nekā pagājušā gada pirmajos sešos mēnešos.

Otrajā ceturksnī vien SEB grupas peļņa bija 4,528 miljardi Zviedrijas kronu (468 miljoni eiro), peļņai praktiski saglabājoties pagājušā gada aprīļa-jūnija līmeni. Trīs mēnešu laikā grupas tīrie procentu ieņēmumi gada izteiksme pieauga par 6% un bija 4,913 miljardi kronu (508 miljoni eiro). Zaudējumi no kreditēšanas salīdzinājumā ar pagājušā gada aprīli-jūniju saruka 3% un bija 214 miljoni Zviedrijas kronu (22 miljoni eiro). Grupas operacionālā peļņa otrajā ceturksnī bija 5,681 miljards kronu (587 miljoni eiro), kas ir par 3% vairāk nekā šajā laika periodā pērn.

SEB grupa sniedz universālus bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB grupa ir pārstāvēta arī citās Ziemeļvalstīs, Polijā, Ukrainā un Krievijā, kā arī lielākajos finanšu centros visā pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu