IEA: Globālais dabasgāzes tirgus līdz 2022.gadam piedzīvos mērenu izaugsmi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Globālais dabasgāzes tirgus nākamajos piecos gados piedzīvos mērenu izaugsmi, liecina ceturtdien publiskotās Starptautiskās Enerģētikas aģentūras (IEA) prognozes.

Dabasgāzes pieprasījuma un piegāžu apjoms vidēji palielināsies par 1,6% gadā, abiem 2022.gadā sasniedzot 3,986 miljardus kubikmetru gāzes, norāda IEA.

Gandrīz 40% no pieprasījuma kāpuma nodrošina Ķīna, kur to veicina valdības politiskie lēmumi attiecībā uz gaisa kvalitātes uzlabošanu, rūpniecībā ogļu vietā mudinot izmantot gāzi.

IEA vēsta, ka rūpniecības nozare kopumā apsteidz enerģijas ražošanas sektoru kā galvenais dabasgāzes patēriņa pieauguma avots, un pieprasījums rūpniecībā pieaugs par 2,9% gadā, salīdzinot ar 0,9% kāpumu enerģijas ražošanas sektorā.

Tikmēr pieprasījums Tuvajos Austrumos pieaugs par 2,4% gadā, ko arī veicinās tādas nozares ar augustu enerģijas patēriņu kā ķimikāliju, alumīnija un tērauda ražošanas sektori.

Savukārt ASV nodrošinās gandrīz 40% no dabasgāzes piegāžu apjoma pieauguma, un līdz 2022.gadam Savienotās Valstis veidos vairāk nekā 20% no kopējā dabasgāzes ieguves apjoma pasaulē, prognozē IEA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu