Kučinskis: Nodokļu reformas likumprojekti uz Saeimu tiks virzīti vienā paketē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Koalīcijas partneri šodien vienojās nodokļu reformas likumprojektus uz Saeimu virzīt vienā paketē, šodien pēc koalīcijas sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Tāpat koalīcija vienojās, ka gadījumā, ja likumu paketes izskatīšanas laikā Saeimā radīsies kādi fiskālo telpu ietekmējoši priekšlikumi, tie tiek izskatīti koalīcijā un valdībā. «Katrā ziņā šie priekšlikumi nedrīkstēs atstāt negatīvu fiskālo ietekmi,» piebilda premjers.

Koalīcija šodien vēlreiz apstiprinājusi apņemšanos, ka veselības aprūpei tiks nodrošināts finansējums 4% apmērā no iekšzemes kopprodukta, tajā skaitā jau nākamgad novirzot Eiropas Komisijas apstiprināto budžeta deficīta atkāpi un sociālās apdrošināšanas iemaksu paaugstināšanu par vienu procentpunktu.

Kā ziņots, Ministru kabinets 4.jūlijā izskatīja tos likumprojektus, kas kompensēs nodokļu reformas ietvaros paredzētos izdevumus, valdības sēdē sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Kopumā valdībai jāatbalsta izmaiņas vairāk nekā desmit likumprojektos, kas saistīti ar iecerēto nodokļu reformu. 4.jūlijā Ministru kabinets izskatīja piecus no tiem, bet par atlikušajiem Ministru kabinets lems rīt, 11.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu