«Rīgas Centrāltirgus» apgrozījums pērn bija € 6,9 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas pašvaldības AS «Rīgas Centrāltirgus» apgrozījums pērn bija 6,952 miljoni eiro, kas ir par 1,25% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pērn bija 45 735 eiro, kas ir pieaugums, salīdzinot ar peļņu 2015.gadā, liecina «Firmas.lv» informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 6,866 miljoni eiro, bet peļņa - 6157 eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma pieaugumu veicināja nekustamā īpašuma apsaimniekošanas formas maiņa Āgenskalna tirgū. Tāpat «Rīgas Centrāltirgus» pērn veicis vairākus uzlabojumus, realizējot ilgtermiņa ieguldījumu projektus.

«Rīgas Centrāltirgus» vadība uzskata, ka pagājušā gada saimnieciskās darbības rezultāts ir uzskatāms par veiksmīgu. Kā liecina «Rīgas Centrāltirgus» akcionāru sapulces protokols, pagājušā gada peļņu pilnā apmērā plānots novirzīt «Gastronomijas» paviljona rekonstrukcijas pabeigšanai.

Kopējā uzņēmuma apsaimniekojamo zemes gabalu platība ir 131 974 kvadrātmetri, bet kopējā ēku un būvju apsaimniekojamā platība ir 57 809 kvadrātmetri. Pagājušā gada beigās uzņēmumu iekrājumu summa bija 3 281 642 eiro.

Uzņēmums šogad iecerējis pabeigt vairākus iesāktos rekonstrukciju darbus.

Rīgas centrāltirgus dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības uzņēmums darbojas kopš 1995.gada. Tajā ietilpst Centrāltirgus, Āgenskalna un Vidzemes tirgus. «Rīgas centrāltirgus» pamatkapitāls ir 10 327 036 eiro.

Uzņēmuma ieņēmumus pamatā veido maksa par tirdzniecības vietu, telpu, ēku un zemes iznomāšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu