Sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā kopš gada sākuma augušas par 6,4%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šā gada jūnijā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 0,6%, bet kopš 2017.gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 6,4%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Jūnijā sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 750 eiro par kvadrātmetru. Cenas vidēji bija par 54% zemākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena bija sasniegusi visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru. 2017.gada jūnijā sērijveida dzīvokļu cenas, salīdzinot ar 2015.gada sākumu, bija augstākas par 17,7%. Savukārt kopš 2016.gada sākuma cenas palielinājās par 14,5%.

Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu cenas joprojām turpina palielināties, tomēr cenu pieauguma temps jūnijā samazinājās, teikts pārskatā. Atsevišķos mikrorajonos mēneša laikā cenu izmaiņas netika konstatētas. Jau otro mēnesi pēc kārtas visstraujāk pieauga dzīvokļu cenas Vecmīlgrāvī. Savukārt Imantā sērijveida dzīvokļu vidējā cena sasniedza Zolitūdes dzīvokļu cenu līmeni.

Šā gada pirmajā pusgadā sērijveida dzīvokļu cenas pieauga jau vairāk nekā par 6%, līdz ar to «Arco Real Estate» prognozē, ka šogad cenu pieaugums pārsniegs 2016.gada cenu pieaugumu, kad cenas auga par 7,6%.

Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas lielākais pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2017.gada sākuma novērots Bolderājā (par 10%). Arī citos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas šogad palielinājās. Vislēnāk dzīvokļu cenas kopš gada sākuma pieauga Teikā (par 2,7%).

Jūnijā cenas, vērtējot pēc istabu skaita, pieauga vienas līdz četru istabu dzīvokļiem. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena vienistabas dzīvokļiem pieauga par 0,2%, divistabu - par 0,4%, trīsistabu - par 0,7%, savukārt četristabu - par 1,3%.

Šā gada jūnijā gandrīz visos lielākajos Rīgas mikrorajonos tika novērots sērijveida dzīvokļu cenu pieaugums. Cenas palielinājās no 0,1% līdz 2,3%. Cenu lielākais pieaugums konstatēts Vecmīlgrāvī, kur dzīvokļu cenas mēneša laikā pieauga par 2,3%. Savukārt nemainīga cena saglabājās Bolderājā un Iļģuciemā, kur dzīvokļu cenas saglabājušās iepriekšējā mēneša līmenī.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas 2017.gada jūnijā saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena pieauga līdz 887 eiro par kvadrātmetru. Zemākā viena kvadrātmetra vidējā cena jūnijā saglabājās Bolderājā - 535 eiro par kvadrātmetru.

Šā gada jūnijā dārgākie dzīvokļi, kā ierasts, konstatēti 119.sērijas un 104.sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 45 000 eiro līdz 48 000 eiro par kvadrātmetru atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt lētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 25 000 eiro līdz 39 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās divistabu dzīvokļu cenas svārstījās robežās no 24 000 eiro līdz 38 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu