«Vienotība» atbalsta nodokļu reformas likumprojektu tālāko virzību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Partija «Vienotība» šodien vienojās atbalstīt nodokļu reformas likumprojektu tālāko virzību, žurnālistiem pavēstīja partijas priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Atbalstītais nodokļu reformas projekts paredz vairāku mērķu sasniegšanu - daļēji ir atrisināts jautājums par veselības aizsardzības finansējumu, tiek pieņemti nopietni lēmumi valsts konkurētspējas palielināšanai un budžeta deficīts paliek saprātīgā līmenī, skaidroja Piebalgs.

Tāpat tiks īstenoti pasākumi sabiedrības nevienlīdzības novēršanai, kā arī ļoti būtiska ir virzība uz nodokļu iekasēšanas palielināšanu no pašlaik «pelēkajā zonā» esošās ekonomikas daļas, uzsvēra politiķis.

Kā ziņots, nodokļu reforma cita starpā paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmju diferencēšanu pa ieņēmumu veidiem, proti, ienākumiem līdz 20 000 eiro gadā IIN likme būs 20%, no 20 001 eiro līdz 55 000 eiro - 23%. Ienākumiem virs 55 000 eiro gadā plānots noteikt IIN likmi 31,4%.

Minimālo algu paredzēts paaugstināt līdz 430 eiro, tāpat tiks palielināts ar nodokli neapliekamais minimums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu