Katara par 30% plāno palielināt dabasgāzes ieguvi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Katara otrdien paziņoja, ka tā turpmākajos gados plāno palielināt dabasgāzes ieguves apjomu par 30%, ņemot vērā kaimiņvalstu izdarīto spiedienu diplomātiskajā krīzē.

Kataras valsts naftas un gāzes kompānija «Qatar Petroleum» norāda, ka līdz 2024.gadam plānots palielināt dabasgāzes ieguves apjomu līdz 100 miljoniem tonnu gāzes gadā.

«Šis jaunais projekts stiprinās Kataras līderpozīcijas,» skaidro uzņēmums. «Mēs saglabāsim līderpozīcijas sašķidrinātās dabasgāzes tirgū ilgu laiku.»

Katara ir pasaulē lielākā sašķidrinātās dabasgāzes ražotāja, un šobrīd dabasgāzes ieguves apjoms veido līdz pat 77 miljoniem tonnu gadā.

Šāds paziņojums izplatīts laikā, kad Persijas līča reģionā pēdējos gados nopietnākā diplomātiskā krīze, ņemot vērā Saūda Arābijas un citu valstu noteikto embargo Katarai, kuru tās apsūdz terorisma atbalstīšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu