Saeimā nodokļu reformas likumprojektus plānots pieņemt 21.jūlijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Saeimā nodokļu reformas likumprojektus paredzēts sākt skatīt 13.jūlijā un pieņemt galīgajā lasījumā 21.jūlijā, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Koalīcijā panākta vienošanās strauji reaģēt un veikt korekcijas attiecībā uz akcīzes likmi degvielai, ja pēc tās paaugstināšanas samazināsies degvielas patēriņš Latvijā un nepildīsies ieņēmumu prognozē, žurnālistiem norādīja «Vienotības» priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns.

13.jūlijā Saeimā paredzēts lemt par likumprojektu nodošanu komisijām, 17.jūlijā plānots par tiem lemt pirmajā lasījumā un 21.jūlijā tos paredzēts pieņemt galīgajā lasījumā.

Panākta vienošanās, ka parlamentā tiks virzīti tikai fiskāli neitrāli priekšlikumi, kuriem paši iesniedzēji būs atraduši finansējuma avotu, piebilda Kučinskis.

Koalīcija vienojusies, ka akcīzes nodokļa likmes pieaugs atbilstoši nodokļu reformas sākotnējam piedāvājumam. Deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) norādīja, ka arī šajā jomā Saeimā varētu tikt virzīti fiskāli neitrāli priekšlikumi.

Kā ziņots, nodokļu reforma paredz, ka IIN likmes tiks diferencētas pa ieņēmumu veidiem, proti, ienākumiem līdz 20 000 eiro gadā IIN likme būs 20%, no 20 001 eiro līdz 55 000 eiro - 23%. Ienākumiem virs 55 000 eiro gadā plānots noteikt IIN likmi 31,4%.

      KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
      Svarīgākais
      Uz augšu