Mediju grupas «Eesti Meedia» peļņa pērn - € 5,9 miljoni

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Visās Baltijas valstīs strādājošās Igaunijas mediju grupas «Eesti Meedia» apgrozījums pērn pieaudzis par 6,1% līdz 90,1 miljonam eiro, bet peļņa vairāk nekā divkāršojusies līdz 5,9 miljoniem eiro, liecina kompānijas gada pārskats.

«Eesti Meedia» valdes priekšsēdētājs Svens Nūtmans norādījis, ka grupas attīstība pagājušajā gadā norisinājusies kā plānots.

«Aizvadītā gada otrajā pusē būtiski uzlabojās ieņēmumi no reklāmas, un šis pieaugums turpinājies arī šā gada pirmajā pusē,» ziņu aģentūrai BNS teica Nūtmans.

Viņš norādīja, ka grupā ir notikusi būtiska restrukturizācija un labie finanšu rezultāti ir apliecinājums tam, ka šī restrukturizācija bijusi nepieciešama.

Pēdējos gados ir pieaugusi dažādu veidu mediju simbioze, tāpēc «Eesti Meedia» grupā ietilpstošie mediji Igaunijā tika konsolidēti vienā uzņēmumā, lai padarītu efektīvāku to menedžmentu uzlabotu sadarbību starp dažādiem mediju kanāliem.

«Dažu pēdējo gadu atslēgvārdi ir digitālais laikmets un digitālo platformu attīstība. Mediju evolūciju raksturo tradicionālo mediju īpatsvara pakāpeniska samazināšanās un jaunu kanālu un platformu parādīšanās, kā arī interaktīvo mediju attīstība,» sacīts gada pārskatā.

2016.gadā «Eesti Meedia» galvenie ieņēmumi bija no reklāmas - 29 miljoni eiro, drukas pakalpojumiem - 27,6 miljoni eiro un sludinājumiem - 14,6 miljoni eiro.

Pagājušajā gadā «Eesti Meedia» pamatlīdzekļos tika investēti gandrīz divi miljoni eiro, bet nemateriālajos pamatlīdzekļos - 812 000 eiro. 2017.gadā kompānija turpina investēt jaunos tehnoloģiskajos risinājumos, un plānotās investīcijas ir saistītas ar gatavošanos olimpisko spēļu sacensību demonstrēšanai un televīzijas aprīkojuma modernizēšanu.

«Eesti Meedia» darbinieku skaits pagājušajā gadā pieaudzis no 1038 līdz 1376 cilvēkiem, bet darbaspēka izmaksas pērn bijušas 24,8 miljoni eiro salīdzinājumā ar 20,1 miljonu eiro 2015.gadā. Darbinieku skaita pieaugums saistīts ar to, ka grupai tika pievienoti jauni uzņēmumi.

«Eesti Meedia» grupā Igaunijā ietilpst laikraksts «Postimees», vairāki reģionālie laikraksti un to vietnes, televīzijas kanāls «Kanal 2», ziņu aģentūra BNS, tipogrāfija «Kroonpress» un sešas radiostacijas, kā arī sludinājumu portāli. Latvijā «Eesti Meedia» pieder ziņu aģentūra LETA un portāls «Tvnet», bet Lietuvā - portāls «15min.lt», ziņu aģentūra BNS un e-komercijas uzņēmums «Diginet».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu