Pārskatītie dati: Lielbritānijas IKP pirmajā ceturksnī bijis par 2% lielāks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Lielbritānijas ekonomikas izaugsme pirmajā ceturksnī gada izteiksmē bija 2%, bet salīdzinājumā ar pagājušā gada pēdējiem trim mēnešiem iekšzemes kopprodukts (IKP) pieauga par 0,2%, liecina piektdien publicētie Lielbritānijas Nacionālā statistikas biroja pārskatītie dati.

Pārskatītie dati par ekonomikas izaugsmi Lielbritānijā gan gada, gan ceturkšņa izteiksmē atbilst sākotnējām aplēsēm.

Statistiķi norādīja, ka IKP kāpumu janvārī-martā salīdzinājumā ar iepriekšējo trīs mēnešu periodu veicināja pakalpojumu un finanšu, kā arī būvniecības sektoru izaugsme, bet to daļēji bremzēja vairāku uz patēriņu orientētu sektoru sarukums.

Pērn oktobrī-decembrī ceturkšņa izteiksmē Lielbritānijas IKP palielinājās par 0,7%, bet pirmā ceturkšņa sniegums ir vājākais gada laikā.

Patērētājus Lielbritānijā skāris inflācijas kāpums, kas sasniedzis 2,9%, pietuvojoties četru gadu augstākajai atzīmei, kā arī ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības saistītais mārciņas vērtības kritums ir paaugstinājis importa cenas.

Šonedēļ gan mārciņas kurss pieaug saistībā ar Lielbritānijas centrālās bankas - Anglijas Bankas - prezidenta Marka Kārnija paziņojumiem, kas liecina par iespējamu procentu likmju kāpumu vēl līdz šā gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu