Jaunais izspiedējvīruss skāris arī Igaunijas veikalu tīklu «Ehituse ABC»

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Jaunais izspiedējvīruss, kas otrdien sāka izplatīties visā pasaulē, ir sasniedzis arī Igauniju, jo mājas un būvniecības preču veikalu tīklam «Ehituse ABC» bija jāpārtrauc visu savu veikalu darbība, vēsta laikraksts «Postimees».

«Ehituse ABC», kas ietilpst Francijas grupā «Saint-Gobain», mēģina pēc iespējas ātrāk atjaunot savu datorsistēmu darbību, informēja kompānijā.

Vairākas Eiropas valstis, kā arī lielas ASV un Eiropas kompānijas otrdien paziņoja, ka cietušas kiberuzbrukumā, kas sāka izplatīties Krievijā un Ukrainā.

To kompāniju vidū, kas cietušas vīrusa uzbrukumā, bez Francijas rūpniecības grupas «Saint-Gobain» ir arī Ukrainas centrālā banka, Ukrainas banka «Oščadbank», Ukrainas sūtījumu piegādes kompānija «Nova pošta», Krievijas valsts naftas kompānija «Rosņeftj», Ukrainas enerģētikas kompānija «Kyivenergo», Černobiļas atomelektrostacijas radiācijas līmeni uzraugošā institūcija, Kijevas Borispilas lidosta, Dānijas transporta kompānija «Moller-Maersk», Lielbritānijas reklāmas uzņēmums WPP, kā arī ASV farmācijas uzņēmums «Merck».

Daži eksperti pauduši pārliecību, ka ļaunatūra ir pielāgota izspiedējvīrusa «Petya» versija. Šis vīruss visā pasaulē izplatījās pērn.

«Ehituse ABC» ir 11 veikali deviņās Igaunijas pilsētās.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu