«DNB Banka» sadarbībā ar «Altum» izsniegusi aizdevumus mājokļa iegādei 1000 ģimenēm ar bērniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

«DNB Banka» sadarbībā ar «Attīstības finanšu institūciju «Altum«» izsniegusi aizdevumus mājokļa iegādei 1000 ģimenēm ar bērniem, pavēstīja «DNB Bankas» pārstāvji.

Bankā arī norādīja - kopš atbalsta programmas mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem sākuma «DNB Bankas» sadarbībā ar «Altum» izsniegto mājokļu kredītu apmērs ir audzis ik mēnesi. Īpaši liela interese par šo iespēju no klientiem novērota kopš 2016.gada - ja pērn janvārī programmā izsniegto kredītu summa bija vairāk nekā divi miljoni eiro, tad pērn oktobrī tā sasniedza rekordu - 4,3 miljonus eiro.

Kopumā 2016.gadā minētajā atbalsta programmā «DNB Bankas» izsniegto hipotekāro kredītu summa sasniedza 34,5 miljonus eiro, vidējai ikmēneša summai esot 2,9 miljonu eiro apmērā.

«Kad pirms trim gadiem Ekonomikas ministrija izstrādāja un valdība atbalstīja mājokļu programmu, kas paredz sniegt valsts galvojumu ģimenēm ar bērniem mājokļa iegādei vai būvniecībai, kopumā bija plānots atbalstīt pāris simtus Latvijas ģimeņu. Taču pieprasījums ir bijis tik liels, ka valdība vairākkārtīgi ir pārskatījusi papildu līdzekļu novirzīšanu programmai. «DNB Banka» nav izņēmums, un arī pie mums ģimenes bieži interesējas par šīs programmas iespējām. Jau šogad vien no visiem izsniegtajiem hipotekārajiem kredītiem 41% ir bijis tieši ģimenes mājokļa kredīts ar valsts galvojumu,» sacīja «DNB Bankas» valdes locekle un viceprezidente Anita Bērziņa.

Pēc bankas pārstāvju vēstītā, «DNB Bankā» programmas ietvaros visbiežāk jeb 43% gadījumu iegādāti sērijveida dzīvokļi, 14% ģimeņu iegādājušās dzīvokļus jauno projektu ēkās, savukārt tikpat liels skaits ģimeņu izvēlējušās turpmāk dzīvot jaunā privātmājā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka aizdevumus ar valsts galvojumu bankas izsniedz kopš 2015.gada 15.janvāra, kad līgumu par sadarbību programmas īstenošanā noslēdza banka «Citadele». Mājokļu galvojumu programmas īstenošanā šobrīd iesaistījušās arī «SEB banka», «Swedbank», «Nordea Bank» Latvijas filiāle, «ABLV Bank», «DNB Banka» un «Baltikums Bank», kura strādā ar zīmolu «BlueOrange».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu