Pētījums: Eiropieši digitālo tehnoloģiju ietekmi uz ikdienu vērtē pozitīvi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Digitālo tehnoloģiju ietekme uz ekonomiku, dzīves kvalitāti un sabiedrību, pēc Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu iedzīvotāju domām, ir pozitīva, liecina «Eurobarometer» aptaujas dati.

Vērtējot tehnoloģiju ietekmi uz ekonomiku, vidēji ES 23% norādīja, ka tā ir pozitīva, 52% - drīzāk pozitīva, 10% - drīzāk negatīva, bet 3% uzskatīja, ka tehnoloģijas ekonomiku ietekmē negatīvi. Vispozitīvāk noskaņotie šajā jautājumā bija Lietuvas iedzīvotāji, bet viskritiskākie - Francijas iedzīvotāji.

Latvijā tehnoloģiju ietekmi uz ekonomiku pozitīvi vērtēja 19% respondentu, drīzāk pozitīvi - 55%, drīzāk negatīvi - 10%, bet negatīvi - 2% aptaujāto.

Vērtējot tehnoloģiju ietekmi uz dzīves kvalitāti, vidēji ES 17% norādīja, ka tā ir pozitīva, 50% - drīzāk pozitīva, 14% - drīzāk negatīva, bet 4% uzskatīja, ka tehnoloģijas dzīves kvalitāti pasliktina. Vispozitīvāk noskaņotie šajā jautājumā bija Maltas iedzīvotāji, bet viskritiskākie atkal bija Francijas iedzīvotāji.

Latvijā tehnoloģiju ietekmi uz dzīvi pozitīvi vērtēja 15% respondentu, drīzāk pozitīvi - 52%, drīzāk negatīvi - 14%, bet negatīvi - 2% aptaujāto.

Vērtējot tehnoloģiju ietekmi uz sabiedrību, vidēji ES 15% norādīja, ka tā ir pozitīva, 49% - drīzāk pozitīva, 20% - drīzāk negatīva, bet 5% uzskatīja, ka tehnoloģijas atstāj negatīvu ietekmi uz sabiedrību. Vispozitīvāk noskaņotie šajā jautājumā bija Maltas iedzīvotāji, bet viskritiskākie bija slovēņi.

Latvijā tehnoloģiju ietekmi uz sabiedrību pozitīvi vērtēja 13% respondentu, drīzāk pozitīvi - 48%, drīzāk negatīvi - 22%, bet negatīvi - 5% aptaujāto.

«Eurobarometer» pētījums veikts 2017.gada martā, visās ES dalībvalstīs aptaujājot 27 901 cilvēku, kas vecāki par 15 gadiem. Latvijā tika aptaujāts 1001 iedzīvotājs.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu